Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Annie Leibovitz voor Vogue

We zullen je missen, Michelle!

WAUW: Michelle Obama schittert voor een laatste keer als First Lady op de cover van Vogue

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Binnenkort is Michelle Obama (52) First Lady af. Het Amerikaanse modemagazine Vogue wist haar voor een laatste keer in die hoedanigheid te strikken voor een prachtige shoot inclusief cover. 

Derde en meest iconische Voguecover

Dit is intussen Obama's derde Voguecover in zeven jaar tijd, maar het is ongetwijfeld ook de meest iconische. Michelle (52) verschijnt namelijk voor de laatste keer als First Lady in de modebijbel. Op de cover van het decembernummer straalt ze in een crèmekleurige jurk van Carolina Herrera
 

Michelle Obama

'De First Lady waar iedereen verliefd op werd'

Voor het artikel – dat de titel 'De First Lady waar iedereen verliefd op werd' meekreeg – volgde Vogue Michelle gedurende haar laatste maanden als presidentsvrouw.

Ik had acht jaar lang niets kunnen doen, maar ik koos ervoor om een rolmodel te zijn. Vooral voor kinderen, want zij zijn de toekomst.

In het interview praat Michelle over haar rol als First Lady ('Ik had acht jaar lang niets kunnen doen, maar ik koos ervoor om een rolmodel te zijn. Vooral voor kinderen, want zij zijn de toekomst.'), maar ook Barack komt aan bod in het artikel en heeft niets dan lovende woorden voor zijn echtgenote.
 

Michelle Obama

'Michelle is een briljante, grappige en genereuze vrouw. Ik denk dat mensen haar sympathiek vinden omdat ze zichzelf in haar herkennen: een toegewijde moeder, een goede vriendin en iemand met de nodige dosis zelfspot', vertelt de president. 
 

'Het is goed geweest'

Wat de First Lady het meest gaat missen? 'De kleine dingen. Zoals het uitzicht op de tuin van het Witte Huis wanneer het net geregend heeft en alle kleuren extra tot uiting komen. Dat is zooo mooi.'

Het is belangrijk om voeling met de echte realiteit te blijven behouden als je toegang hebt tot zoveel macht, vind ik.

Al beseft Obama dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk te beginnen. 'Twee termijnen en acht jaar is genoeg. Want het is belangrijk om voeling met de echte realiteit te blijven behouden als je toegang hebt tot zoveel macht, vind ik. Ik denk dat wij die voeling met de realiteit gelukkig goed hebben kunnen behouden door onze dochters, Malia (18) en Sasha (15)', aldus een duidelijk gelukkige Michelle.
 

Michelle Obama

Het decembernummer van Vogue ligt eind deze maand in de winkel. 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '