Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

+ tips om het zo eco-friendly mogelijk te houden.

7 voordelen aan miniverpakkingen die aantonen dat ze soms veel handiger zijnThe best things come in small packages. Dat bewijzen de schattige beautymini’s die je meeneemt op reis of naar een festival. Maar wist je dat miniverpakkingen tal van voordelen hebben? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Mini’s zijn handig voor wie weinig make-up draagt.


Draag je niet zo vaak make-up, dan kan je overwegen om bepaalde producten in miniformaat te kopen. Met één lipstick doe jij waarschijnlijk heel lang, dus is een miniversie al voldoende. Hetzelfde geldt voor poederproducten als oogschaduw, bronzer en blush.

2. Je kan zo een product testen.


Mini’s van verzorgingsproducten zijn de ideale manier om te achterhalen of een product je bevalt en of het al dan niet werkt voor jouw huid. Doorgaans zit er voldoende in om een maand te kunnen testen. En dat is lang genoeg om te oordelen of je tevreden bent over het resultaat en de grote versie wil kopen.

3. Op vakantie worden ze blootgesteld aan temperatuurschommelingen.


Ga je op vakantie met het vliegtuig of met de auto, hou er dan rekening mee dat je beautyproducten worden blootgesteld aan temperatuurschommelingen. Voor sommige producten kan dat betekenen dat ze minder lang goed blijven, zoals mascara, die sowieso al een korte houdbaarheid (lees: drie maanden) heeft. Koop voor op vakantie dus een minimascara, die je pas op je bestemming opent.

4. Je kan ze opgebruiken voor de houdbaarheidsdatum verstrijkt.


Van sommige verzorgingsproducten heb je maar een heel klein beetje nodig, bijvoorbeeld gezichts- of haarolie. Soms kan het slimmer zijn om ook daar een kleine versie van te kopen, zodat je die zeker hebt opgebruikt voor de houdbaarheidsdatum verstrijkt.

5. Je parfum kan je afwisselen.


Nog zo’n fijn product om in klein formaat te kopen: parfum. Vooral als je geurtjes snel beu bent of er gewoon van houdt om af te wisselen, hoef je geen groot flacon te kopen. Er bestaan ook heel wat parfummerken of winkels waar je een discovery set kan bestellen. In dat geval krijg je een heleboel testers van verschillende geuren, zodat je je favoriet kan uitkiezen. Ook op vakantie is een miniflacon door de temperatuurschommelingen een goed idee. Zo kan je ook meteen een nieuw, lekker geurtje koppelen aan die ene reis.

6. Ze nemen minder plaats in.


Uiteraard nemen miniproducten ook gewoon minder plaats in als je op reis gaat, zowel in je bagage als in de badkamer. Vooral van producten die in grote verpakkingen zitten (denk aan douchegel, shampoo en conditioner) kan je beter een miniversie meenemen, of je kan ze overgieten in kleine, herbruikbare reisverpakkingen.

7. Je kan kiezen wat je nodig hebt.


Koop een aantal mini’s aan voor je vakantie. Zo ben je vrij om te kiezen wat je op dat moment nodig hebt, bijvoorbeeld een haarmasker dat je haarbeschermt tegen de zon of een bodylotion met een tropisch geurtje die je altijd zal doen terugdenken aan die mooie reis.

Eco-friendly tips


Let op! Miniverpakkingen zijn handiger, maar niet milieuvriendelijker. Daarom geven we nog enkele tips om het zo eco-friendly mogelijk te houden.

  • Hergebruik de kleine flesjes die je koopt en vul ze met een gelijkaardig product.
  • Koop een travel set met herbruikbare flesjes die je zelf vult met je favoriete producten.
  • Heb je een miniproduct opgebruikt waarvan je de verpakking niet kan hergebruiken, recycleer die dan zoals het hoort.
  • Ontdek de wondere wereld van solids of beautyproducten in vaste vorm: van shampoo over tandpasta tot zelfs zonnecrème.
  • Of die in poedervorm. Er bestaat bijvoorbeeld shampoo in poedervorm, die voorverpakt zit in recycleerbare zakjes. Ze zijn ook plat, dus nemen zo goed als géén plaats in.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '