Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

Er lopen nog steeds alleen maar super slanke modellen mee.

Volslank model Ashley Graham haalt uit naar Victoria’s Secret show

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Ashley Graham is een bekend volslank model. Ze geeft een serieuze steek aan lingeriemerk Victoria’s Secret omdat die nog steeds geen vrouwen met een maatje meer laat meelopen in hun shows.


Ashley Graham is het levende bewijs dat je geen maatje 34 moet hebben om een populair en veelgevraagd model te worden. Ze omarmt met veel plezier haar mooie, vrouwelijke vormen. Ze vindt het dan ook schrijnend dat bekende modemerken nog steeds niet hetzelfde doen. Ze blijven enkel magere modellen de catwalk opsturen, waardoor meisjes van over de hele wereld ervan overtuigd zijn dat dit hét ideaalbeeld van de vrouw is.

Diversiteit


Het was gisteren weer hetzelfde liedje op de Victoria’s Secret show. Het immens populaire Amerikaanse lingeriemerk houdt jaarlijks onder grote mediabelangstelling een event met honderden modellen en verschillende bekende artiesten die de show muzikaal opluisteren. Het viel op dat er dit jaar in Shangai veel meer diversiteit te bespeuren was op de catwalk. Zo waren er een pak meer vrouwen met een donkere huidskleur -waaronder onze Brusselse Leila Nda- of Aziatische roots.

Beu


Helaas blijft één iets ongewijzigd: hun kledingmaat. Zonder slanke benen, een hypersmalle taille en platte buik kan je de vleugeltjes vergeten. Ashley Graham is dat ferm beu. Om haar mening kracht bij te zetten, postte ze een foto op Instagram in lingerie. Speciaal aan deze foto was dat ze zichzelf een paar grote vleugels gaf. ‘Got my wings’, schreef ze er al lachend bij gevolgd door de hashtag #thickthighssavelives.

Inspiratie


Haar fans waren dolenthousiast en prezen Ashley de hemel in, met of zonder vleugels. ‘Je bent mooi zoals je bent. Victoria’s Secret bepaalt niet wat échte schoonheid is’, ‘Je bent een inspiratie‘, ‘Je geeft me zoveel zelfvertrouwen, blijf bodyshaming aanvechten’, klonk het bij haar volgers.Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '