Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Moderedactrice Chloë toont je haar tips.

VIDEO: spring cleaning in je kast: wat gooi je weg, wat blijft?

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist


Duurzaam door het leven stappen? Geef toe: we zijn er allemaal mee bezig, maar als het op onze kleerkast aankomt, durven we al sneller eens een slippertje te maken. Zo shoppen we nog steeds aan een sneltempo terwijl het motto eigenlijk luidt ‘less is more‘. Hoog tijd voor een duurzaamheidschallenge, en die start met een grote lenteschoonmaak en het samenstellen van een capsulegarderobe waar niet alleen jij, maar ook de planeet blij van wordt. Want ja, elke duurzame keuze helpt en maakt wel degelijk een verschil.


Een bomvolle kleerkast en toch heb je het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken. Het overkomt ons allemaal. Om je bewust te worden van de pareltjes die je in je bezit hebt, schep je best regelmatig even orde in de chaos. Dat kan bijvoorbeeld aan het begin van elke seizoenswisseling. Maak je kleerkast helemaal leeg en beslis voor jezelf welke kledingstukken eventueel weg kunnen. Twijfel je? Stel jezelf dan eens de vraag hoe vaak je het stuk al gedragen hebt. Ligt het getal lager dan 30 keer? Dan is de kans groot dat het stof zal blijven vangen in je garderobe en je er beter afscheid van neemt.

Een duurzame garderobe vertrekt vervolgens vanuit basics die je naar hartenlust kan mixen en matchen. Kwaliteit en tijdloosheid zijn key words die je daarbij even in gedachten wil houden. Want ja, als je de levensduur van een kledingstuk verlengt, vermindert immers de negatieve milieu-impact. Uiteraard hoeft een capsulegarderobe niet gelijk te staan aan een saaie garderobe. Enkele favoriete of statementstukken kunnen je garderobe wat meer pit geven. Moderedactrice Chloë zet je alvast op de goede weg.

Montage: Lissa Van Eesbeeck 
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '