https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je met twee voor de prijs van één naar de beautyfarm kan!

UITGETEST: hoofdredactrice Eva bracht een bezoekje aan Elaisa Energetic Wellness

Na die überdrukke zomer vol werk én plezier (yay, festivals en tripjes!) nood aan pure ontspanning? Dan heb je geluk, want deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je met twee voor de prijs van één naar de beautyfarm kan! Hoofdredactrice Eva kwam volledig tot rust in Elaisa Energetic Wellness in Dilsen-Stokkem.


Er zijn van die plekjes in België waarvan je als je ze voor het eerst ziet, denkt: ‘Waarom ben ik hier nog niet eerder geweest?’ Dat gevoel overheerst als ik Elaisa Energetic Wellness binnenstap. Elaisa ligt midden in de natuurpracht van Nationaal Park Hoge Kempen (5750 ha!), die je vanuit alle hoeken kan zien. De sauna met uitzicht op het meer is bijvoorbeeld een must.

Buitenlandse vibes


Dit is trouwens meer dan een wellness. Je vindt er alles om tot complete ontspanning te komen en met nieuwe energie weer buiten te stappen. De speciale architectuur doet je een beetje denken dat je in een ver buitenland bent. De wellness is enkel via een elektrische shuttle of met bootjes bereikbaar en dat draagt bij aan het gevoel dat je midden in de natuur zit. Fauna en flora worden niet gestoord. Er is een maximumbezetting in Elaisa, wat betekent dat het er nooit té druk wordt. Ik ben er op een volzette zaterdag en toch heb ik nog het gevoel dat ik een rustig plekje kan opzoeken omdat het zo groot is. Er zijn meditatieruimtes en rustruimtes die volledig stil aanvoelen.

Self-lovesauna


Ik genoot vooral ook van de vele buitenbaden, toch echt een unicum in Vlaanderen. Een aanrader is de avondsessie Temazcal, een Mexicaanse diepgaande reiniging van lichaam en geest die wordt afgesloten met een begeleide duik in het meer. Maar ook meer klassieke saunafans komen aan hun trekken. Flairfavoriet is de sauna met rozenkwarts. Ik doop hem even de self-lovesauna omdat dit kristal de liefde voor jezelf centraal zet.

Mooiste zonsondergang


Na het ontspannen is er ook ruimte om even te genieten van een gezonde maaltijd in het prachtige restaurant, waar je de mooiste zonsondergang van België kan zien. Ook hier is alles tot in de puntjes gericht op totale relaxatie. Van het bijzondere edelsteenwater tot de kleurrijke gerechten met biologische groenten en kruiden. Probeer zeker de pokébowl! Hier kom ik terug, zoveel is zeker!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content