Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sun Gazing

Het ziet er wel een beetje vies uit.

Met dit trucje verwijder je makkelijk al je zwarte puntjes

We hebben allemaal weleens last van zwarte puntjes of mee-eters op onze neus. Gelukkig bestaat er een handig trucje waarmee je deze vervelende ettertjes makkelijk kan verwijderen.


 

Vaak geven we ons geld aan dure crèmes of pijnlijke neusstrips, maar no more! Met dit natuurlijke middeltje zouden je zwarte puntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het enige wat je nodig hebt is citroen, zout en – neen, geen tequila – warm water. Het is effectief, goedkoop en je kan het heel makkelijk zelf doen.

Zo maak je de scrub:

  • Mix een eetlepel (zee)zout met een halve theelepel citroensap.
  • Vervolgens doe je er nog een eetlepel water bij.
  • Meng dit goed.


 

Zo breng je de scrub aan:

  • Breng het goedje aan op je gezicht en concentreer je op de zones waar je veel mee-eters hebt.
  • Masseer het zachtjes in met behulp van je vingertoppen. Doe dat in een cirkelvormige beweging. Dat doe je gedurende twee à drie minuten.
  • Spoel het mengsel nu af met lauwwarm water.
  • Wacht een paar minuten en was je gezicht nu opnieuw, maar dan met koud water. Dat helpt om je poriën te sluiten. Zo zorg je ervoor dat ze niet verstoppen.


 

Zo werkt de scrub:


Het zout helpt met zijn antibacteriële werking om je poriën te zuiveren en verwijdert overtollige bacteriën. Het citroensap bevat zuren die helpen om bacteriën te bestrijden. Je huid ziet er ook meteen een stuk gezonder uit.

 

Opgelet: Gebruik de scrub niet meer dan 1 à 2 keer in de week. Loop na gebruik ook niet meteen in het zonlicht. Je huid is door het citroensap namelijk iets gevoeliger. Smeer dus zeker ook SPF voor je de deur uitgaat.

Bron: Sun Gazing


Nog meer trucjes vind je hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '