Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Abigail Keenan via Unsplash

Zag jij je kappersafspraak in het water vallen?

MUST TRY: 6 tips waarmee je die vervelende uitgroei kan camoufleren

Zag jij je kappersafspraak in het water vallen en zit je nu voor onbepaalde tijd met een uitgroei? Flair to the rescue, want speciaal voor jou (en stiekem ook een beetje voor onszelf) gingen wij op zoek naar 6 manieren om je uitgegroeide haarkleur te camoufleren.

Optie 1: haaraccessoires


Gelukkig voor ons zijn haaraccessoires momenteel ontzettend populair. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze zijn ook nog eens geschikt om de aandacht van je uitgroei af te leiden. Durf daarom voor een iets opvallender accessoires te gaan zoals een strik, een haarband of zelfs bloemen.

Optie 2: zigzaggende scheiding


Als je een kaarsrechte middenscheiding hebt, valt je uitgroei eens zo hard op. Dus moet je er een beetje mee experimenteren. Een optie is om deze naar de andere kant te dragen. Vaak ziet het effect er zo al volledig anders uit. Een andere mogelijkheid is om een zigzaggende beweging te maken om zo je donkere aanzet iets meer te camoufleren.

Optie 3: zorg voor de nodige dosis volume


De beste manier om de aandacht af te leiden van je donkere haarwortels is door extra volume te creëren. Dit kan na het wassen door bijvoorbeeld een volumemousse aan te brengen. Daarnaast kan je je haar ook ondersteboven drogen voor wat extra lift. Nog een optie is om krullen te maken en ervoor te zorgen dat je haar weg (naar buiten) van je gezicht krult. Bij steil haar valt een uitgroei namelijk iets sneller op.

Optie 4: kies voor kapsels die extra dimensie creëren


Heb je iets langer haar? Dan kan je experimenteren met een aantal verschillende haarstijlen. Bij kapsels zoals vlechten is het net mooi als je een mix van verschillende kleuren of highlights ziet. Nog opties zijn opsteekkapsels of kapsels waarbij je een bepaald deel van je haar gaat twisten.

Optie 5: breng droogshampoo aan op je haarwortels


Meestal vinden we de witte waas die een droogshampoo met zich meebrengt vervelend, maar in dergelijke situaties kan deze juist van pas komen. Nu hoef je niet met een witte streep in je haar rond te lopen, maar deze zorgt er vaak wel voor dat je lokken er iets lichter uitzien. Nog een voordeel? Je kan het wassen van je coupe nog een extra dagje uitstellen en je haar zo trainen om minder snel vet te worden.

Optie 6: probeer een uitgroeispray


Kan je het echt niet meer houden? Dan bestaan er aantal producten die ervoor gemaakt zijn om je uitgroei te camoufleren. Denk bijvoorbeeld maar aan Magic Retouch van L’ Oréal, al is de spray momenteel helaas niet leverbaar. Heb je donker haar? Dan kan je bijvoorbeeld wel een matching oogschaduw gebruiken om die vervelende uitgroei iets draaglijker te maken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '