Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jess Loiterton via Pexels

Sunkissed tot in oktober! ☀️

Van mango’s tot koude douches: 9 tips om langer bruin te blijven

Yes, je hebt eindelijk een mooi kleurtje. En dat wil je natuurlijk niet meer afgeven. Geen nood, met deze tips & tricks geniet jij nog maanden van je prachtige Teint-Tropez.

Eet mango’s

Bètacaroteen is de vitamine die oranje en gele groente- of fruitsoorten hun karakteristieke kleur geeft. De stof, die je terugvindt in mango’s, mandarijnen, wortelen en veel koolsoorten, zou een antioxidant zijn en je huid beschermen tegen vrije radicalen. Het directe effect? Dezelfde gloed als die van een gebruinde huid, maar dan van binnenuit. Klinkt goed, nietwaar?

langer bruin blijven

Whatever you do, do not wax!

Heb je eindelijk die gedroomde zomerse tint op je benen? Hou ze dan zo ver mogelijk verwijderd van waxspatels en consoorten. Als je de plakkerige hars van je benen rukt, komen niet alleen je haartjes mee, maar ook het bovenste laagje van je huid. Onderbreek dus tijdelijk je waxroutine en maak van het scheermesje je BFF.

langer bruin blijven

Doucheolie is your new best friend

Vervang tijdens de zomermaanden je douchegel door een doucheolie of douchecrème. Die zijn veel zachter en hydrateren je huid optimaal. Een goedkope douchegel heeft vaak de neiging om je huid uit te drogen, waardoor ze sneller vervelt en jij meteen je tintje verliest.

langer bruin blijven

Water, en de rest komt later!

Ja ja, je weet het wel: anderhalve liter water per dag is een must. Het is niet alleen goed voor je lijf, het heeft ook een positief effect op je huid. Een huid die van binnenuit goed gehydrateerd wordt, ziet er stralender, egaler en mooier bruin uit.

langer bruin blijven

K-k-k-koude douche

In een tropische omgeving is het misschien een makkie, maar zodra je weer op Belgische bodem vertoeft, vergt deze tip toch wat discipline: was je met koud of lauw water. Warm water dehydrateert je huid, waardoor ze sneller gaat vervellen en jij weer een bleekscheetje wordt.

langer bruin blijven

Smeren in triple kwadraat

Het trucje bij uitstek om je zomerse kleurtje te behouden? Smeren, smeren en nog eens smeren! Hul jezelf in zo veel mogelijk hydraterende crèmes en/of oliën en dat minstens twee keer per dag.

langer bruin blijven

Wellness? Nietes!

Staat er een dagje wellness in je agenda? Uitstellen! Scrubsessies, sauna’s, bubbelbaden... Ze halen stuk voor stuk een fijn laagje van je huid en zijn dus nefast voor je zomerse tintje.

langer bruin blijven

Vermijd wrijfkracht

Wees zacht voor je huid. Ook na het douchen of baden. Hard met je handdoek over je huid wrijven, heeft hetzelfde effect als een zachte scrubbeurt. Dus als je pas verworven kleurtje je lief is, dep je jezelf voorzichtig droog.

langer bruin blijven

Lighten up!

En dan hebben we het niet over je huid, maar over je haar. Blonde lokjes in je haar geven je meteen een zomerse uitstraling én contrasteren beter met je bruine tint. Ook een whitening tandpasta geeft nu een opvallend effect. Hoe witter je tanden, hoe bruiner je huid lijkt. Een witte outfit maakt het natuurlijk helemaal af!

langer bruin blijven

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '