Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Beeld: Getty.

Met dit waterdichte stappenplan zijn ze niet na twee uur uitgezakt.

AHA: zo hou je die krullen vanavond langer in je haar

Dan doe je eens wat extra moeite om je haar te krullen, zijn de krullen twee uur later weer uitgezakt. Met dit waterdichte stappenplan mag je er zeker van zijn dat je krullen wél de hele avond blijven zitten.

Stap 1: kleine wasjes, grote wasjes


Je haar in model brengen lukt eigenlijk beter als het niet dezelfde dag, maar een dag voordien is gewassen. Maar we begrijpen het uiteraard als je liever fris gewassen aanschuift aan de feesttafel. Was je je haar voordat je gaat krullen, gebruik dan shampoo en conditioner waarvan je zeker weet dat ze je haar niet verzwaren. Heb je het gevoel dat je conditioner je haar soms wat zwaarder maakt, dan skip je die stap vandaag beter. Gebruik je toch conditioner, breng hem dan zeker enkel aan op de lengtes van je haar.

Stap 2: borstelen


Uiteraard moeten je lokken vrij zijn van knoopjes alvorens je gaat krullen. Een ontwarrende spray voor het borstelen kan helpen, maar let weer op dat dit product je haar niet vetter maakt of verzwaart én breng ook dit enkel aan op de lengtes van je haar.

Stap 3: volumebooster


De belangrijkste voorbereidende stap: gebruik een product dat je haarwortels lift en meer volume geeft, bijvoorbeeld een volumemousse of spray. Je brengt zo’n product aan op handdoekdroog haar, vooraleer je föhnt.

Volume Lift is een mousse die je rechtstreeks op de haarwortels kan aanbrengen om ze te liften – € 19,90 – L’Oréal Professionnel, lorealprofessionnel.be.

Stap 4: föhnen


Hou je haardroger wat lager en blaas je haar langs onder droog of draai je hoofd ondersteboven tijdens het föhnen. Pas wanneer je haar grotendeels droog is, föhn je je coupe langs boven. Zorg ervoor dat je haar door en door droog is vooraleer je met de krultang aan de slag gaat.

Stap 5: beschermen (en fixeren)


Gebruik altijd een hittebeschermend product vooraleer je een warme stylingtool gebruikt. Het voordeel is dat je met dit product twee vliegen in één klap kan slaan, want er bestaan beschermende producten die tegelijk ook voor meer fixatie zorgen (je krullen blijven er dus langer door zitten).

Iron Shape Thermobeschermende textuurspray kan je op droog en op handdoekdroog haar aanbrengen om je haar te beschermen en meer hold te geven – € 24 – Redken, redken.be.

Stap 6: krullen


Neem lokken van niet meer dan één centimeter breed. Je zal op die manier wat langer bezig zijn, maar brede lokken zakken sneller uit. Wanneer je een lok gekruld hebt, ondersteun je ze nog even in je hand zodat ze niet meteen doorhangt. Vervolgens laat je de krul hangen tot hij is afgekoeld. Pas wanneer je haar helemaal gekruld is en alle lokken goed zijn afgekoeld, kan je erdoor gaan met je vingers om de krullen losser te maken zodat je kapsel natuurlijker oogt. Gebruik beter geen borstel om de krullen los te maken.

Stap 7: fixeren


Welk product je gebruikt om te fixeren hangt af van de look die je wil. Wil je glamoureuze krullen die perfect blijven zitten zoals ze nu zijn, gebruik dan haarlak met een gemiddelde sterkte. Bij voorkeur eentje die je haar niet te ‘hard’ maakt.

Mogen de krullen lichtjes uitzakken zodat je een wavy effect krijgt en hou je er niet van als ze te hard aan elkaar kleven, gebruik dan een texturizing spray. Die geeft je haar meer grip, maar voelt niet zo kleverig als haarlak.

Deze Texturizing Hair Spray is een soort hybride tussen droogshampoo en haarlak, hij absorbeert olie en geeft je haar meer volume – € 27,95 – Ouai, Zalando Beauty.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '