Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Last van acne? Deze producten kan jij het beste gebruiken.

7 tips om acne en roodheid in je gezicht te camoufleren

Hoewel het altijd beter is om je huid te laten ademen wanneer je last hebt van acne, zijn er momenten waarop je die oneffenheden toch liever even wegwerkt. In zo’n geval mag het, maar doe het dan wel op de juiste manier én met de juiste producten.

Schoon canvas


Begin en eindig iedere dag met een schoon canvas. Zeker een acnegevoelige huid moet tweemaal per dag grondig gereinigd worden. Op die manier voorkom je dat bacteriën zich verspreiden over je gelaat en dat er nog meer puistjes ontstaan. Je verwijdert ook overtollige talg en onzuiverheden, wat de kans kleiner maakt dat je nog meer acne krijgt.

Clarity + Gel Cleanser – € 34 – Environ, bij Parfuma.


 

Smeren, smeren, smeren


Na het reinigen is het tijd om de dorst te lessen, want ook een vette en onzuivere huid heeft nood aan hydratatie. Een huid met acne die te droog is, zal makkelijker droge plekjes vertonen, zeker met een laagje make-up erover. Vergeet dus nooit je dagcrème aan te brengen voor je met foundation en concealer aan de slag gaat.

Effaclar Duo – € 12,96 – La Roche-Posay, bij 24 Pharma.


 

Toveren met kleur


Camoufleren met kleurcorrigerende producten is een extra stap in je make-uproutine, maar iemand met imperfecties heeft er absoluut baat bij. Als je last hebt van acne, heb je waarschijnlijk ook last van roodheid. Acne of puistjes zijn immers een vorm van ontsteking. Je kan die roodheid wegwerken met behulp van een corrector of primer in een groene kleur, want groen neutraliseert rood. Breng plaatselijk aan waar nodig, met een schone penseel of met je vingertoppen.

Infaillible Total Cover – € 15,89 – L’Oréal Paris, bij Bol.com.


Basislaagje


De roodheid is nu weggewerkt, maar je wil natuurlijk niet met groene plekken naar buiten. Tijd voor foundation, dus. Als je veel last hebt van oneffenheden, kies je beter voor een foundation die veel dekking geeft. Kies er eentje met een naturelle finish, dat wil zeggen: niet te glanzend maar ook niet te mat. Een té matte foundation geeft al snel een droge indruk en dat kan je oneffenheden opnieuw benadrukken. Begin met een dun laagje foundation over je volledige gelaat en bouw verder op waar nodig.

Anti-Blemish Solutions Foundation – € 33 – Clinique, bij De Bijenkorf.

Extra laagje (indien nodig)


Gebruik je eerst een kleurcorrector, dan zal je minder foundation nodig hebben om je huid te egaliseren en krijg je dus een natuurlijker effect. In de plaats van een kleurcorrector kan je ook concealer gebruiken om onder of bovenop je foundation de imperfecties te camoufleren. Of je kan plaatselijk extra opbouwen met foundation. Hou er wel rekening mee dat foundation en concealer geen kleurcorrigerende eigenschappen hebben, je zal dus meer laagjes nodig hebben.

Magic Away Liquid Concealer – € 30 – Charlotte Tilbury, bij De Bijenkorf.


Laatste stap: fixeren


Zo, je bent erin geslaagd om je huid er egaler te laten uitzien. Nu nog zorgen dat die make-up op ook de hele dag op z’n plaats blijft. Is je huid niet extreem droog, dan kan je de plaatsen waar de imperfecties hebt gecamoufleerd, fixeren met een transparant poeder. Een los, transparant poeder is erg licht en doorzichtig van textuur. Je krijgt dus geen opvallend poederlaagje op je huid. Is je huid niet alleen acnegevoelig, maar ook erg droog, dan kan een poeder die droge plekjes nog meer doen opvallen. In dat geval kan je hier gewoon bij laten, of je kan je make-up fixeren met een setting spray.

Dewy Refresh & Set Spray – € 6,50 – B.A.E., bij Hema.


Play it safe


Acne kan verschillende oorzaken hebben. Je huid kan er van nature gevoelig aan zijn, maar het kan ook een reactie zijn op bepaalde beautyproducten. Wees daarom waakzaam en gebruik geen producten die nog meer puistjes zullen uitlokken, zoals bijvoorbeeld foundation met parfum of eentje die alcohol bevat. Kies voor producten waarvan je zeker bent dat ze geschikt zijn voor een gevoelige huid. Met een mineraal poeder of een minerale foundation zit je altijd safe.

Mineral Powder – € 43 – Laura Mercier, bij De Bijenkorf.


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '