Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro, Pexels.

Je wil een beautyroutine die je niet te veel moeite kost maar wel resultaat oplevert?

SKIPCARE: welke skincare-stappen kan je eigenlijk skippen en welke zijn écht nodig?

Je houdt van efficiëntie en wil een beautyroutine die je weinig tijd en geld kost, maar wel resultaat oplevert? We feel ya. We vertellen je eerlijk welke stappen écht essentieel zijn en welke je kan skippen.

Heb je nodig


Reiniging: dagelijks reinigen is een must voor een zuiver huidje, maar je hebt geen vier verschillende cleansers nodig. Eén reinigingsgel- of olie en micellair water volstaan.

Exfoliant: als je dit nog niet gebruikt, raden we aan om het toch te doen. Een exfoliant helpt dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren, waardoor je huid gladder wordt en meer straalt.

Hydraterende crème: jep, onmisbaar. Maar je kan net zo goed dezelfde crème ’s morgens en ’s avonds gebruiken.

Zonnebescherming: moet je altijd in huis hebben, maar... Let goed op de houdbaarheid. Bij twijfel vervang je hem liever door een nieuwe.

Lichaamsverzorging: of het een lotion, crème of olie is, je lichaamshuid heeft net zoals je gezicht een hydraterend product nodig, zeker na het douchen.

Shampoo en conditioner: shampoo en conditioner zijn nu eenmaal onmisbaar in de badkamer. Heb je graag een back-up, voorzie dan een speciaal bakje in je kast met beautyvoorraad.

Kan je skippen


(Disclaimer: deze stappen kunnen uiteraard wel een meerwaarde hebben, maar je gelaat zal je al heel erg dankbaar zijn als je de bovenstaande stappen consistent uitvoert. Doe vooral lekker waar je zelf zin in hebt!)

Toner of tonic: een toner zuivert je huid en helpt om haar pH-waarde in balans te houden. Maar als je een milde reiniger gebruikt, wordt je huid al gezuiverd en heeft ze waarschijnlijk al een gezonde pH-waarde.

Reinigingsdoekjes: doekjes om je make-up te verwijderen kan je missen, zeker als je micellair water hebt. De doekjes bevatten vaak alcohol en/of parfum en kunnen je huid op lange termijn gevoelig maken. Daar komt nog eens bij dat ze slecht zijn voor het milieu. Je kan ze een keertje meenemen op vakantie, maar ze hoeven écht niet het hele jaar door in je badkamerkast te liggen.

Oogcrème: oogcrème is absoluut geen must in je verzorgingsroutine, tenzij je specifiek donkere kringen of fijne lijntjes wil bestrijden. Als je de huid rondom je ogen gewoon wil hydrateren, kan dat perfect met je hydraterende crème.

Gezichtsmaskers: we zeggen niet dat een maskertje af en toe geen deugd doet, maar het is een luxe-item. Als je plaats wil besparen, is het geen must in je badkamer. Als je dagelijks trouw blijft aan een efficiënte verzorgingsroutine, is een masker niet meer dan een leuk extraatje.

Gezichtsolie: hoewel gezichtsoliën razend populair zijn tegenwoordig, heb je ze niet écht nodig. Een olie kan fijn zijn als laatste stap om je huid extra voeding te geven, maar als je al een goede hydraterende crème smeert, is het geen must.

Anticellulitiscrème: omarm je lijf, ook die sinaasappelhuid. Eerlijk? Crèmes tegen cellulitis kunnen je huid tijdelijk een tikje strakker doen lijken, maar ze zullen die putjes in je billen niet doen verdwijnen. Je huid goed voeden met een hydraterend product is véél belangrijker.

Lipscrub: om droge velletjes te verwijderen en je lippen zachter te maken heb je geen lipscrub nodig. Gebruik een warm en vochtig handdoekje en wrijf daar heel zachtjes mee over je lippen. Alweer wat plaats uitgespaard!

Make-up: als jij je prima in je vel voelt zonder make-up op je gezicht, dan heeft het weinig zin om een hele voorraad make-upproducten te hebben. Vooral producten als foundation, primer en poeder nemen onnodig veel plaats in als je ze eigenlijk nooit gebruikt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '