Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Wat je beter niet sms’t naar je ex

Heel af en toe bekruipt je het idee om je ex een sms te sturen. En nee, dat is niet altijd een goed idee. Deze tien dingen stuur je hem beter niet.

Eerst en vooral: ga je uit elkaar, probeer mekaar dan een maand te vermijden. Ook per sms. En stuur je hem dan toch één, wees er dan op voorbereid dat het antwoord misschien niet is wat je had gehoopt.

 

Deze tien berichtjes kan je hem beter nooit sturen.

1. Eén woord. Wil je hem iets zeggen? Stuur dan niet eerst 'hey' of 'dag'. Zeg hem wat je te zeggen hebt, kort en bondig.

2. Lieve woordjes of flirterige smileys. Je bent niet langer zijn lief, dus gedraag je ook zo niet. Spaar je koosnaampjes voor je volgende vriend. 

3. Haatberichtjes. De breuk was misschien moeilijk en pijnlijk en op avonden waar je nét iets teveel cava naar binnen goot, worden je emoties vaak wat uitvergroot. Maar stuur nooit – NOOIT – een boze sms naar je ex. Voel je je eenzaam, dronken of moe? Bel dan naar een vriendin. Zij kunnen je helpen.

4. "Waarom stuur je niets terug?" of "Heb je mijn berichtje gekregen?" zijn een no-go. Antwoordt hij niet? Misschien komt het voor hem niet goed uit of heeft hij een slechte dag.

5. Hem vertellen over je nieuw lief. Laat het. Vertel je vrienden, familie en je dagboek over wie/wat/waar, maar stuur zoiets niet in een sms. Veel beter is het hem in persoon vertellen of over de telefoon. 

6. Een booty-call sms. Nooit een goed idee.

7. "Ik denk aan je." Het helpt je niet en de kans is reëel dat hij ook aan je denkt – dat gebeurt nu eenmaal als je uit elkaar gaat. Maar dat wil niet zeggen dat je het hem ook moet laten weten.

8. Sexy foto's. Zie booty-call sms. 

9. Wanhopige verontschuldigingen en smeekbedes. Zo win je hem zeker nooit terug voor jou. Praat erover face to face, niet in een sms. 

10. Een tweede berichtje. En een derde. Laat hij niets meer van zich horen? Laat hem dan met rust.

Tot slot: als je twijfelt, stuur hem dan geen sms. Nooit.

 

Sms jij nog vaak met je ex?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '