https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Bence Valla Schottner via Unsplash

Een antwoord op enkele veelgestelde vragen én extra tips om het iets aangenamer te maken.

Seks tijdens je regels: yay or nay?

Dé eindeloze discussie: moeten we ons seksleven on hold zetten tijdens onze menstruatie? Kunnen we zwanger worden in deze periode? Flair geeft antwoord.


Vanuit medisch oogpunt is er geen enkel bezwaar tegen het feit dat je seks hebt tijdens je regels. Aan jou dus de keuze. Vele vrouwen voelen zich “vuil” en hebben last van hoofdpijn, misselijkheid en krampen. Je communiceert best openlijk met je partner over wat hij ervan vindt om als schipper door de rode zee te varen. Weet dat veel mannen er de nadelen niet van inzien en zeker niet walgen van dit natuurlijk fenomeen. Extra tips om er samen van te genieten: gebruik een handdoek om je matras niet vies te maken, of kruip gewoon lekker samen onder de douche. Bij standjes waarbij de vrouw onderaan ligt, zou de kans op bloedverlies het kleinst zijn.

Kans op zwangerschap?


Ja, je kan zwanger worden tijdens je regels als je geen anticonceptie gebruikt. Vooral als je menstruatie langer duurt dan 7 dagen. In dat geval kan het einde van je regels, overlappen met je ovulatie. Het is daarom belangrijk om een condoom te gebruiken. Nam je de pil zoals voorgeschreven, dan ben je beschermd, ook tijdens je stopweek.

SOA-gevaar?


Wees jezelf ervan bewust dat de baarmoeder extra gevoelig is tijdens je menstruatie, en daardoor dus mogelijk sneller vatbaar voor infecties. Maar als je menstrueert, loop je niet noodzakelijk een groter risico op een besmetting met een soa, dan wanneer je onbeschermd vrijt buiten je menstruatie. Het gebruik van een condoom is dus geen overbodige luxe wanneer je seks hebt tijdens je maandstonden.

Met dank aan Sensoa.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content