Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op visite bij zijn ouders...

Meet the parents

Je vriendje kan je dan wel zelf uitkiezen, zijn familie krijg je er gewoon gratis bij. Hoe overleef je een eerste ontmoeting met zijn ouders? Deze 7 tips helpen je alvast om een goede indruk achter te laten.

1. Wees beleefd


Regel één: toon dat je manieren hebt! Je maaltijd in enkele happen naar binnen schrokken en een glas wijn ad fundum naar binnen kappen, is misschien stoer binnen bepaalde studentenkringen, maar niet wanneer je met je toekomstige schoonouders aan het tafelen bent. 

2. Let op je lichaamstaal

Je lichaamstaal verraadt veel over jezelf: kruis je je armen over je borst, dan geef je onbewust de indruk erg gesloten te zijn. Het is logisch dat je de neiging hebt om onwennig en bloednerveus op de bank te schuifelen, maar probeer er toch zo ontspannen mogelijk uit te zien. Zijn ma en pa zijn ook maar mensen!

3. Laat zien dat je gek op ‘m bent

Hoe je het ook draait of keert, de ouders van je lover zijn in het begin wildvreemden, met wie je op het eerste zicht misschien weinig gemeen hebt. Toch is er wel iets wat jou met hen bindt, namelijk de liefde voor je vriend. Toon hen dat je erg op hun zoon gesteld bent en dat je het beste met hem voor hebt.

4. Drink met mate

Het ijs breken lijkt eenvoudiger na een paar glazen alcohol. Maar wil jij the day after te horen krijgen dat je straalbezopen rond de hals van zijn pa hing of zijn moeder voor viswijf uitgescholden hebt?

5. Probeer interesse in de hobby’s van zijn ouders te tonen

Is zijn vader onderlegd in tennis? Tovert zijn moeder graag exotische gerechten op tafel? Probeer oprechte belangstelling te tonen in (een van) hun bezigheden.

6. Wees niet te klef

Stoeipartijen met je lover bewaar je best voor andere gelegenheden. Hem terloops een kusje geven kan best, maar passioneel liggen tongzoenen terwijl zijn ouders jullie aangapen, is absoluut uit den boze. Zijn moeder en vader willen niet weten dat het ook tussen de lakens klikt!

7. Just be yourself

Een torenhoog cliché, maar toch: doe jezelf niet anders voor dan je bent! Ook al zijn z’n ouders fervente museumbezoekers, het heeft geen zin om een grenzenloze interesse voor Leonardo Da Vinci te veinzen als je aan kunst een broertje dood hebt. Wees gewoon jezelf, zijn familie komt er vanzelf wel achter wat voor een geweldige meid jij bent!

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '