Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Meer seks dan je vrienden, maakt gelukkig

(Goede) seks maakt je happy. Punt. Maar nu blijkt dat méér seks hebben dan je vrienden, je nóg gelukkiger maakt. Game on!

Het leven is één grote wedstrijd: een onderzoek van de Universiteit van Colorado toont aan dat mensen die dénken dat ze meer seks hebben dan iemand anders, gelukkiger zijn. We benadrukken ‘denken’, het gaat hier zelfs niet om doen.

 

Mensen vergelijken zich graag met een ander. Heb ik een mooier of een groter huis? Verdien ik meer geld? Is zijn piemel langer? En als we het even goed of zelfs beter doen, maken we een denkbeeldig vuistje en denken we ‘SCORE!’.

 

No doubt about it: (goede) seks maakt ons blij. Maar het idee dat we méér seks hebben dan een ander maakt ons nog gelukkiger. Uit het onderzoek bleek dat mensen die één keer per week seks hadden, 44 % gelukkiger waren dan mensen die geen seks hadden die week. Actievelingen die 2 tot 3 keer per week in de koffer doken, waren 55 % gelukkiger.

 

En dat percentage wordt tot 14 %  hoger als mensen dénken dat ze meer seks hebben dan hun vrienden. Je moet natuurlijk wel op de hoogte zijn van hun seksuele activiteit. Als je collega elke dag in geuren en kleuren vertelt hoe heet haar avond was, moet je een tandje bijsteken dus.

 

Lees ook:

Belgische man wil vreemdgaan met An Lemmens

Vrouwen willen vreemdgaan met de buurman

Wat mannen écht gek maakt

Ben jij een mannenmagneet?

Méér seks? Schilder je slaapkamer oranje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '