https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik ben dankbaar dat ik Tomas kon knuffelen tot hij stierf'

Maar 1 dag om van je baby te houden

Op 24 september 2009 wordt Tomas geboren, de zoon van Brenda en Joris. Hij is 53 cm groot en weegt 3,344 kilo. Een flinke zoon. Maar vlak na de bevalling blijkt dat Tomas’ longetjes niet werken zoals ze moeten. Een dag later sterft hij in Brenda’s armen. Hij heeft dan nog geen vierentwintig uur geleefd.

Brenda (31): “‘Mevrouw, het gaat niet goed met Tomas’, zei de dokter. Ik hoorde het wel, maar echt doordringen deed het niet. Niet goed: wat is dat? Ik dacht: ach, het komt wel goed. Ze namen Tomas even mee, en ik verwachtte dat ze hem meteen zouden terugbrengen. Maar even later kreeg ik te horen: ‘Het gaat écht niet goed, we moeten hem naar het UZ brengen. Uw man gaat ook mee.’ Ikzelf moest in Eeklo blijven: ik had immers een keizersnede gehad en had nog twee gevoelloze benen.

Uiteindelijk belden ze vanuit het UZ dat het toch beter was om de moeder ook over te brengen. Daar lag ik dan, op weg naar mijn zoon, in een ambulance met loeiende sirenes. Voor zijn vertrek naar het UZ had ik Tomas maar even gezien, toen hij in de couveuse lag. Ik heb hem toen ook mogen aanraken. Mijn kleine schat reageerde met schoppen toen hij mijn vinger aan zijn beentje voelde. Dat was de enige keer dat ik hem heb voelen bewegen, de enige keer dat hij reageerde op mijn aanraking…

Lees Brenda’s hartverscheurende verhaal en ontdek hoe ze Tomas’ dood probeert te verwerken, deze week in Flair.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content