Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Help!

Hoe overleef ik mijn relatiebreuk?

Stel: je bent al drie jaar gelukkig samen, en op het moment dat je denkt dat hij je ten huwelijk zal vragen, dumpt hij je.

Verdoof de pijn
Dit kan zeven dagen tot twee weken duren. Iedereen heeft de tijd nodig om even compleet te flippen. Eet wat je wilt (chocolade met hopen) en drink cava bij elke mogelijke gelegenheid. Ga een horrorfilm huren met je beste vriendin. Laat haar de naam van je vriend niet uitspreken, maar noem hem gezamenlijk ‘Mister Eikel’ of een ander scheldwoord dat je leuk vindt. Maak een playlist met zielige liedjes aan, en voel je niet schuldig omdat je jezelf in slaap huilt. Denk erover of je niet voor het andere geslacht zou moeten gaan. Drink nog wat meer cava.

Verbreek alle contact met ‘Mister Eikel’
Het mag dan wel héél verleidelijk zijn om hem nog een laatste berichtje te sturen, of hem warm te maken voor een laatste vrijpartij, maar het mag niet! Wis zijn nummers en berichten uit je gsm. Wis zijn mailtjes, verwijder zijn e-mailadres, ontvriend hem op Facebook. Bekijk het als stoppen met roken: geleidelijk afbouwen werkt toch niet.

Denk negatief over hem
Deze stap zal je helpen om de vorige te vervolledigen. Kijk niet terug op je relatie door een roze bril, maar zie de kwade realiteit. Hij was niet Prince Charming, maar een boerende, scheten latende alien. Hij mag jou dan wel gedumpt hebben, toch is het ok om tegen je collega’s en familie te zeggen dat jullie ‘samen de beslissing gemaakt hebben’.

Raap jezelf bijeen
Ok, je hebt de tijd gehad om verdrietig te zijn, kwaad te zijn en hem te haten. Nu is het tijd om jezelf weer op te bouwen. Doe wat je altijd al wilde doen: start die ene modeblog, volg een fotografiecursus, lees dat boek dat je steeds liet liggen omdat híj seks wilde. Vanaf nu draait alles om jou!

Geef jezelf een ‘breakover’
Je hebt waarschijnlijk nog steeds zin om wraak te nemen. Dat kan enkel door hem te tonen hoe goed je je wel voelt zonder hem. Ga op dieet, ga sporten, laat je haar knippen in die ene perfecte snit,… Natuurlijk moet dat allemaal gepaard gaan met een heerlijk lange shoppingdag.

Hét keerpunt in jouw verwerkingsproces
Vanaf hier laat je ‘Mister Eikel’ gewoonweg los. Geef een feestje om je nieuwe zelf te vieren, en verbrand alles wat nog van hem rest in je huis.

Probeer niet te hervallen
Blijf bedenken hoe leuk het is om single te zijn! Het is heel verleidelijk om je ex eens te Googlen, of eens langs zijn huis te rijden. Het ex-gevaar schuilt in een klein hoekje, dus pas op! Doe dingen die single vrouwen doen: koop een leuk seksspeeltje, ga online daten, neem een flirtcursus,…

Denk positief: “I will survive!”
Het einde van een relatie is altijd een nieuw begin in je leven. ‘Mister Eikel’ was gewoon één klein stapje op jouw weg naar het ware geluk. Wie weet vind je wel sneller dan je denkt jouw Prince Charming!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '