Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Uitgetest door redactrice Astrid

Hoe maak je in 1 week nieuwe vrienden?

Hoeveel mensen leer jij nog kennen? Rond je 30ste is je vriendenkliekje zowat compleet en leg je niet meer zo makkelijk contacten. Redactrice Astrid probeerde het via een workshop, het Flairforum, afterworkparty tot couchsurfing of zetelcrashen.

1. Workshop
Missie geslaagd?
Nee.
De meeste vrouwen schrijven zich per twee in voor een workshop. Jezelf in een kliekje wurmen is nooit makkelijk. Maar… de sfeer en de samenhorigheid tijdens zo’n workshop zijn wel heel plezierig. Meer succes heb je gegarandeerd in cursussen die langer
dan een avond duren.

2. Flairforum
Missie geslaagd?
Ja hoor.
De kans dat je op het Flairforum niemand vindt met wie het klikt is héél klein. Bovendien heeft een berichtje posten online geen hoge drempel. Doen! Via http://forum.flair.be

3.Afterworkparty
Missie geslaagd?
Nee.
Een vreemde aanspreken is niet alleen akelig, het is zelden een goede basis voor een vriendschap. Je houdt er hooguit een leuke babbel aan over.  (Zin in een feestje? Surf naar afterwork.be. Tip: breng een vriend mee, zo is de drempel om iemand aan te spreken minder hoog.)

4. Miskopenavond en vrijgezellenfuif
Missie geslaagd?
Uiteraard.
Er is gespreksstof, want jullie delen een vriendin én er is een grote kans dat jullie elkaar leuk vinden. Jouw vriendin heeft immers smaak. Ze is bevriend met jou, niet?

5. Een vriendschap herstellen
Missie geslaagd?
Absoluut!
Contact opnemen (via Facebook of een sms’je sturen..) met een oude vriendin is minder scary dan afspreken met iemand die je helemaal niet kent. Je hebt een verleden samen, dus ook meteen gespreksstof.

6. Couchsurfing of zetelcrashen
Woordje uitleg:
CouchSurfing is dé manier om goedkoop te reizen én nieuwe jonge mensen te leren kennen. Je logt je in op de CouchSurfingwebsite, je zoekt tussen de honderden profielen naar mensen die je leuk lijken, kortom: je regelt voor jezelf een gastvrije slaapzetel.
Missie geslaagd? Ja, couchsurfers zijn sociale mensen.
Niet voor niets stellen ze hun huis en hun hart open voor mensen die ze niet kennen. Vaak nemen ze ook nog eens de tijd om je rond te leiden door hun stad. Fijn!

Nog extra tips & tricks:
Hoe maak je nieuwe vrienden
Heb geduld!
Een goede vriendschapsrelatie opbouwen vraagt tijd! Zeker als je voor kwaliteit gaat in plaats van kwantiteit.
Denk goed na…
… over wie je in je vriendenkring wilt. Zorg dat je toch een aantal overeenkomsten hebt. Zo vermijd je ongemakkelijke stiltes.
Kom uit je comfortzone!
Wie niet buitenkomt, maakt ook geen vrienden. Maar ook als je altijd met hetzelfde kliekje op stap bent, sta je niet open voor nieuwe mensen.
Smile!
Positieve mensen met een vrolijke, zelfverzekerde uitstraling trekken andere mensen aan. Sta dus niet met een lang gezicht in een hoekje, maar have fun. Maarrr, overdrijf niet, je wilt niet wanhopig overkomen.
Zo knoop je een gesprek aan
Maak oogcontact, kruis nooit je armen en stel open vragen. Dus niet: vond je
het een leuke film? Wel: wat vond je van de film?

Of probeer het zo:
TABLESURFING
You’ll never eat alone again! Dat is het motto van TableSurfing. Waar je bij CouchSurfing een gratis slaapbank boekt, reserveer je hier een tafeltje bij een onbekende

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '