Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

43% van die vrouwen vindt dat hun partner het overspel had kunnen voorkomen.

Flairs grote ontrouwenquête: 33% van de jonge vrouwen heeft ooit haar lief bedrogen

Een scheve schaats rijden, naast de pot plassen, een slippertje maken: er zijn tientallen synoniemen voor vreemdgaan en opvallend veel mensen die ermee in aanraking komen. Dat blijkt tenminste uit onze grote ontrouwenquête die op dinsdag 28 november in Flair verschijnt.

33% is ontrouw


We vonden 2231 lezeressen tussen 18 en 35 jaar bereid onze ontrouwenquête anoniem in te vullen. Ze beantwoordden vragen over hun eigen ontrouw, wat ze verstaan onder overspel, de oorzaken van ontrouw, verzachtende omstandigheden, enzovoort.

Slechts 50% van de vrouwen durft zeggen dat ze zelf nooit een scheve schaats zou rijden.


Een van de opvallendste resultaten is dat maar liefst 33% van de jonge vrouwen – ofwel een op drie – toegeeft ooit ontrouw te zijn geweest. 27% van die dames ging all the way, de anderen hebben het over tongzoenen, een online affaire of ongepast gefriemel onder de gordel. Een nog groter percentage, zo’n 55%, zegt te weten of sterk te vermoeden dat ze ooit bedrogen werden. Slechts de helft van de ondervraagde vrouwen durft zeggen dat ze zelf nooit, never, jamais de fout zou maken.

Waarom?


Waarom gaan vrouwen vreemd? Wel, meestal niet uit pure lust maar uit verliefdheid, zo blijkt. 72% zegt dat gevoelens voor een ander de grote oorzaak waren. De overgrote meerderheid van hen zat op het moment van het bedrog in een relatie van meer dan vijf jaar.

Veel meer dan lust, is verliefdheid een oorzaak van ontrouw bij jonge vrouwen.


Toch ziet slechts een kleine meerderheid overspel als een duidelijk signaal dat er iets serieus fout zit in je relatie. Volgens 77% kan je dan ook nog heel veel van je lief houden terwijl je er een relatie op nahoudt met een ander. 43% van de ontrouwe vrouwen gelooft dat hun partner het overspel zelfs gewoon had kunnen verhinderen.

De volledige resultaten van Flairs grote ontrouwenquête lees je in Flair 48 die op dinsdag 28 november in de winkel ligt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '