Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

1, 5 of 10 jaar?

Dit is volgens de wetenschap het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Op liefde staat geen leeftijd of dat zeggen ze toch. Toch is de wetenschap het er niet mee eens. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat het leeftijdsverschil tussen jullie twee wel degelijk invloed heeft op jullie relatie.

Een studie die uitgevoerd werd aan de universiteit van Atlanta stelt dat het aantal jaar verschil tussen jullie twee een invloed heeft op jullie slaagkansen. Er hebben meer dan 3000 personen meegedaan aan het onderzoek en zo kwamen ze tot volgende conclusie: hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans op een break-up.
 

Koppels met een leeftijdsverschil van vijf jaar hebben 18% meer kans om uit elkaar. Is je partner tien jaar ouder? Dan stijgt het percentage met 39%. Is er een verschil van twintig jaar? Dan zitten we al op 95%. Het ideale leeftijdsverschil is volgens onderzoekers één jaar. Er is er slechts 3% kans op een slechte afloop.
 

Natuurlijk zijn dit alleen maar cijfers. Elk koppel is natuurlijk anders en er zijn steeds verschillende factoren in het spel. Mogelijke oorzaken zijn volgens het onderzoek het ontbreken van een kinderwens, verschillende doelen en ander gedrag.

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '