Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Het bestaat uit amper drie letters en toch kan het heel wat schade toebrengen aan je relatie.

Dit is hét woord dat je nooit mag gebruiken in een relatie

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Er bestaan waarschijnlijk verschillende woorden die je nooit zou mogen gebruiken in een relatie, maar als er een woord is dat compleet uit den boze is, dan is het wel ‘zou’. 

Hij zou me vaker moeten bellen. Hij zou moeten stoppen met zo te overreageren. We zouden elke avond seks moeten hebben. Zelfs in een constructieve context voelt het woord ‘zou’ aan als verplichtend, veeleisend en ongelukkig. In eender welke situatie voelt de ontvanger van de boodschap zich een mislukking. 
 

Oorlogsverklaring

Wanneer je het woord gebruikt tegen je partner, lijkt het bijna een oorlogsverklaring. De zin ‘Je zou me meer moeten bellen’, zal ervoor zorgen dat hij zich een klootzak voelt, waarna hij meteen in de verdediging zal schieten. In jouw geval geeft ‘zou’ je dan weer het gevoel alsof je niet goed genoeg bent. Want als hij écht van je houdt, zou hij je toch vaker telefoneren, niet?
 
Wanneer je ‘zou’ gebruikt in een zin die refereert naar jullie als koppel, kan het de indruk geven dat jullie niet werken als een paar. Want als dat wel zo zou zijn, zou je geen ‘zou’-lijst hebben, nietwaar?
 
Het lijkt misschien allemaal wat dramatisch, maar het is pas wanneer je ‘zou’ vervangt door een ander woord dat je opmerkt hoe negatief het klinkt. In plaats van te zeggen ‘Hij zou me vaker moeten bellen’, wat een klacht is zonder oplossing, kan je er beter een verzoek van maken: ‘Ik wil graag dat je me elke avond belt’ of 'Kan je me elke avond bellen?'. 
 
Je zegt eigenlijk exact hetzelfde, en toch maakt het een wereld van verschil. Straks misschien toch eens proberen als je lief je nog maar eens vergeten bellen is? 
 

via GIPHY
Bron: Glamour
 
Nog meer relatieadvies:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '