Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Zijn jij en je lief ongeveer even groot?

BEWEZEN: je lengte heeft invloed op wie je aantrekkelijk vindt

Jij denkt dat je gevallen bent voor zijn schone ogen of zijn gevoel voor humor, maar volgens een studie voel jij je ook tot hem aangetrokken door zijn lichaamslengte.

Gelijkaardige interesses spelen een rol in je partnerkeuze, maar volgens een onderzoek aan de universiteit van Edinburgh is lichaamslengte ook een belangrijke factor. Als het van redactrice Isa afhangt, klopt deze theorie helemaal. Zij stapte net in het huwelijksbootje met iemand die – op één cm na – even groot is als haar.

 

Albert Tenesa, de auteur van het onderzoek, zegt dat onze genen ervoor zorgen dat we gevoelens hebben voor mensen met dezelfde lengte. Volgens hem vallen grote mensen eerder op grote mensen en kleine mensen eerder op kleine.

 

De onderzoekers bestudeerden 13.000 heteroseksuele koppels en analyseerden hun genen. Ze ontdekten dat 89 % van de genetische variatie die bepaalt hoe groot iemand is, ook bepaalt hoe groot zijn of haar significant other is.

 

Nu in mensentaal: de genen die bepalen hoe groot we zijn, spelen ook een rol in welke mensen we aantrekkelijk vinden. Dat verklaart bijvoorbeeld waarom Kim Kardashian en Kris Humphries niet meant to be waren, maar waarom Kim en Kanye wel een match made in heaven zijn.

 

Voor je je relatie in twijfel trekt: Tenesa benadrukt dat andere factoren de bovenhand kunnen nemen op je genetische voorkeur. "Lengte kan een bepalende factor zijn, maar we hebben nog niet onderzocht of dit belangrijker is dan bijvoorbeeld haarkleur, hobby's of politieke voorkeur".

 

Lees ook:

5 efficiënte work-outs waar je lichaam écht baat bij heeft

Wetenschappelijk bewezen: kattenliefhebbers zijn slimmer dan doglovers

Dit doen leuke collega's met je levensverwachting

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '