Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Apart slapen = beter voor je relatie

Uit onderzoek blijkt dat apart slapen beter voor je relatie is. Het kan zelfs als afrodisiacum werken. Vergeet dus lepeltje lepeltje, neem je liefdesleven onder handen en slaap eens een nachtje alleen.

Uit onderzoek blijkt dat een vijfde van de Belgische koppels apart slaapt. So lonely, maar wie alleen slaapt, slaapt beter. Daar komt het op neer. En volgens onderzoekers reageer je met een goede nachtrust beter op kleine problemen. Geen geklets met deuren omdat hij de wc-bril omhoog laat, geen scheldtirade voor een rondslingerende sok...

 

Psycholoog en trendwatcher Herman Konings: “Apart slapen wordt normaal omdat steeds meer mannen en vrouwen in competitieve sectoren werken en werk en privé moeilijk te combineren zijn. Na een lange werkdag zijn ze bekaf en slapen ze apart om te herstellen. Maar absence makes the heart grow fonder: door een nachtje alleen te zijn wordt de begeerte weer aangewakkerd.”

 

Snurkt je partner lief en schattig, maar oorverdovend luid? Slaap even apart en je liefdesleven gaat erop vooruit!

50% van de Brusselse bevolking slaapt apart. In Wallonië gaat het om 24% en in Vlaanderen slaapt 29% van de koppels apart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '