Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Uh-oh.

AI: dit gebeurt er met je lichaam als je seks vaarwel zegt

Ie-der-een weet dat seks – mits je niets breekt of verrekt – enorm goed is voor je lichaam. Je hartslag schiet de hoogte in, je bloed gaat extra hard pompen én je krijgt er een mooi gezond blosje van. Een echte boost voor je gezondheid dus, maar wat gebeurt er wanneer je seksleven op een laag pitje komt te staan?

Voor je je zorgen begint te maken dat je lichaam het straks begint te begeven omdat je al een tijd op ‘t droge leeft: it ain’t all bad. Een seksstop heeft – helaas pindakaas – veel nadelen, maar er is ook licht in de duisternis.

 

Con: je immuunsysteem krijgt het zwaarder te verduren

 

Seks is goed voor je, en vooral omdat het ervoor zorgt dat je enorm veel antilichaampjes aanmaakt. Wanneer je seksleven op een laag pitje komt te staan, worden er ook steeds minder antilichamen aangemaakt – en dat geeft bacteriën en infecties een grotere kans om in te grijpen. Yikes.

 

Con: je wordt minder fit

 

Deze hangt voornamelijk af van hoe actief je precies bent in de slaapkamer, natuurlijk. Neem jij normaal de meest atletische poses aan of ga jij voor een stevig tempo? Dan bouw je een goede conditie op. Maar die conditie, daar moet je natuurlijk aan blijven werken om hem op peil te houden.

 

Con: je hebt steeds minder zin in seks

 

Bij sommige mensen is hun libido afhankelijk van de hoeveelheid seks die ze hebben. Actieve lovers zouden bijvoorbeeld vaker zin in seks hebben als ze ook vaker de daad bij het woord voegen. Maar wanneer je een tijdje zonder zit, zou dat ook je goesting kunnen beïnvloeden – al is dat natuurlijk afhankelijk van persoon tot persoon.

 

Con: Welcome to the desert

 

Nog een minpuntje: veel vrouwen krijgen na een tijdje zonder seks last van vaginale droogte. Dat houdt in dat je minder vocht aanmaakt, waardoor je irritatie of zelfs pijn zou kunnen hebben wanneer je na een tijdje weer samen onder de lakens kruipt. Maar no worries: glijmiddel kan je redding zijn!

 

Con: minder chillen

 

Als in: je loopt kans om veel meer last te krijgen van stress. Een vrijpartij af en toe is voor veel mensen dé manier om wat stoom af te blazen en werkt daarom enorm onstpannend. Wanneer seks wegvalt, moet je dus op zoek naar een andere manier om tot rust te komen.

 

Con: je loopt meer kans op hartziektes

 

Een actief seksleven zorgt voor een happy heart. Wanneer je geen seks meer hebt, loop je plots meer kans op hartziektes. De oplossing? Je activiteit ergens anders halen. De sportschool, bijvoorbeeld!

 

Pro: minder kans op blaasontstekingen of SOA’s

 

Wie al eens met een blaasontsteking heeft gezeten, weet dat die absoluut niet prettig zijn. Om nog maar te zwijgen over SOA’s. Wanneer je minder seks hebt, loop je – logischerwijs – minder kans op die dingen. Toch één pluspuntje, niet?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '