https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ideaal voor de blokkende studenten onder ons

AHA: blijkbaar is seks hebben goed voor je geheugen

Is jouw geheugen ook een zeef? Wel, dan zijn er enkele kleine dingetjes die je kan doen om al je afspraken te onthouden. Je kan natuurlijk alles opschrijven, maar een recent onderzoek heeft een veel leukere manier ontdekt! Blijkbaar is een vrijpartij dé manier om je geheugen een boost te geven.

Vorige maand werd er in de ‘Archives of Sexual Behaviour’ een nieuwe studie gepubliceerd. Onderzoekers hebben namelijk een link gevonden tussen seksuele activiteit en het verbeteren van je geheugen.
 

Vrouwen die regelmatig seksueel actief waren, hadden duidelijk een beter geheugen. Dat bleek uit verschillende proeven. 78 vrouwen tussen de 18 en 29 jaar kregen een vragenlijst over hun seksueel gedrag voorgeschoteld. Vervolgens kregen ze de opdracht om verschillende woorden, gezichten en foto’s te onthouden. Achteraf moesten ze die allemaal identificeren.
 

Interessante conclusie

Na de analyse van de resultaten kwamen de onderzoekers tot een interessant verband: vrouwen die vaker seks hadden, waren veel beter in het onthouden van woorden dan dames die niet zo vaak met hun partner tussen de lakens doken.
 

Wel hebben de onderzoekers geen link gevonden met het onthouden van gezichten. Dat komt volgens hen omdat penetratie kan helpen bij het groeien van nieuwe hersencellen in de hippocampus, het deel van je hersenen dat ook gekoppeld is aan het onthouden van woorden.


Verder onderzoek is nodig

De studie was vooral gebaseerd op het kortetermijngeheugen, maar de effecten op lange termijn zouden vergelijkbaar moeten zijn. Toch heeft het onderzoek een aantal beperkingen. Er werd maar een beperkt aantal mensen ondervraagd en alle informatie over het seksleven van de respondenten werd door hen zelf aangeleverd. Verder onderzoek is dus nodig.

 

Bron: Cosmopolitan UK

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten