Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

6 tips voor een XL-orgasme

We weten wel dat vaginaal klaarkomen niet op bevel gaat… toch zijn er tips die je kunnen helpen. We geven je er alvast zes mee. Zo Vergroot jij je kans op een vaginaal orgasme.

1. Vergéét dat orgasme!

Focus liever op genieten tussen de lakens – of op het keukenaanrecht  – dan op het orgasme dat je wilt krijgen. Wie koste wat het kost wil klaarkomen, zal zich niet kunnen laten gaan, en net dat is essentieel om de opwinding te laten stijgen. Als je je helemaal kan overgeven aan je seksuele genot, kan het op een bepaald moment zo intens worden dat je tot een orgasme komt. Zolang jullie het samen fijn hebben, zit het goed. Focus op het hier en nu. Als lastige gedachten je komen storen (Genre: ‘Ik moet mama nog bellen!’ of ‘Oh nee… in dit standje ziet hij mijn cellulite…’), beeld je dan een groot STOP-teken in en probeer opnieuw te focussen op je vijf zintuigen.

 

2. Who's the boss?

Je partner kan je in zijn eentje niet naar een vaginaal orgasme leiden: in bed zijn jullie verantwoordelijk voor je eigen genot. Het lijkt een paradox, maar zelfs binnen de interactie heb je een stuk egocentrisme nodig. Neem het heft in handen en leid hem naar je leukste plekjes, want wat weet híj uiteindelijk van een vrouwenlijf? Je hoeft er nu ook weer geen handleiding van te maken, maar toch is het belangrijk dat je hem een paar pistes aanreikt: ‘Ondertussen mag je gerust wat lieve (of kinky) dingen zeggen…’, ‘Een tikje trager, schatje’.

 

3. Goed begonnen, half gewonnen

Studies tonen aan dat vrouwen na een uitgebreid voorspel makkelijker klaarkwamen dan andere vrouwen. Dankzij het voorspel kan je je concentreren op wat je voelt en groeit je opwinding. Sla het voorspel dus niet over! Streel traag en sensueel elkaars hele lichaam en focus dan op elkaars erogene zones…

 

4. Train je bekkenbodemspier

Om lekker te kunnen genieten moet je bekkenbodem in topvorm zijn. De bekkenbodem is de spiergroep tussen de anus en de geslachtsdelen en kan, zoals elke spier, verslapt zijn. Heb je soms last van urineverlies? Verslapt je bekkenbodem als je hem aanspant?
Dan is er werk aan de sekswinkel. Oefen je bekkenbodem dagelijks. In de file, terwijl je aan je bureau zit, als je in de rij staat bij de bakker… Gewoon 15 keer je bekkenbodem
opspannen en loslaten. Lukt het niet om die spier sterker te maken? Raadpleeg een kinesist: hij kan met jou werken aan deze zone of kan je aanraden om je toevlucht te
nemen tot geishaballetjes. Dat zijn balletjes die je in je vagina draagt tijdens je dagelijkse bezigheden. Ze zijn flexibel en bevatten gewichtjes, waardoor je automatisch je vagina
samentrekt. En hoe sterker je spier, hoe straffer je orgasme!

 

5. Haal seksspeeltjes in huis

Veel vrouwen ontdekken het orgasme – en dus ook het vaginale orgasme – dankzij seksspeeltjes. Daar zijn twee redenen voor: seksspeeltjes stimuleren op een andere manier dan het mannelijk geslacht (trillingen, ritme…). Ten tweede: in je eentje is het makkelijker om je te concentreren op je genot. Schaam je nooit om seksspeeltjes te gebruiken. Het is gewoon een manier om jezelf te leren kennen, om meer aandacht te krijgen voor wat je voelt. En zodra het je is gelukt in je eentje, wordt het makkelijker met zijn tweetjes.

 

6. En nu nog een beetje geduld…

Door de jaren heen – en naarmate je in je eentje of met je partner seksuele ervaring opdoet – ontdek je ook de plekjes die je minder goed kent. Zit het orgasme niet op de hielen, dan het vindt zijn weg naar jou misschien wel.

 

*Wat je nog niet wist over het slaaporgasme

*6 trucjes voor een beter orgasme

*Een orgasme van 15 minuten

*Krijg zin in seks in 5 minuten

 

 

Goed nieuws: je kan Flair ook lezen op je tablet! Download snel de gratis app op MagStore en lees je favoriete magazine altijd en overal.

 

Heb je een abonnement op de papieren Flair? Dan is je toegang tot de digitale Flair inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '