Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo ontdek je nieuwe outfitcombinaties die je helemaal geen geld kosten!

Ruim je kleerkast op met deze simpele stappen

Van alle goede voornemens is er eentje dat je wél met zekerheid van je lijstje kan afvinken: je kleerkast opruimen. Maar hoe begin je eraan? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je die grote kledingberg aanpakt.


Stel een doel


Begin niet lukraak je kleerkast uit te mesten. Voor je het weet, ligt je kamer er zo rommelig bij dat alle moed je in de schoenen zakt. Beslis eerst waarom je alles wil reorganiseren. Wil je meer plaats maken in je kast? Of wil je af van oude kleren die je niet meer draagt?

Maak een plan


Zet een playlist op met je favoriete nummers die je tijdens het sorteren gemotiveerd houdt! Zorg dat je dozen of zakken bij de hand hebt. Hou de afvalberg kleiner en zoek in je buurt naar inzamelpunten waar je oude kledij kan doneren.

Begin makkelijk


Om het overzichtelijk te houden, maak je de kleerkast eerst helemaal leeg om ze daarna weer te vullen. Begin met alle items die je zeker wil houden, zoals vintage stukken, je lievelingsjeans, logo-T-shirts en onmisbare items zoals een little black dress.

Weg ermee!


Nu is het tijd om ‘neen’ te zeggen. Wees streng voor jezelf! Kledingstukken met vlekken of schade zal je nooit meer dragen. Miskopen of kleren waar je je niet goed in voelt maar die wel nog zo goed als nieuw zijn, kan je doneren of doorverkopen. Stop de kleren in een doos of grote zak ver uit het zicht, zodat je je niet meer bedenkt.

Twijfelgevallen


Alles wat nu nog overblijft, is de misschien-stapel. Die items waren niet meteen een ja waard, maar wilde je ook niet resoluut wegdoen. De twijfelgevallen zijn het moeilijkste om te sorteren, stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Helpt dit kledingstuk mij bij een gelegenheid (werk, feestje) of past het bij mijn persoonlijke stijl?
  • Is het de juiste maat? Zo niet, kan het nog aangepast worden zodat het wel past?
  • Voel ik mij blij of vol zelfvertrouwen wanneer ik dit item draag?


Als je op twee van de drie vragen neen hebt geantwoord, vliegt het op de neen-stapel.

Frisse start


Nu komt het leuke gedeelte! Deel je kast in volgens tops, broeken, truien, ondergoed, jurken, accessoires enzovoort. Je kan zelf kiezen hoe je de kleerkast organiseert, zolang het maar overzichtelijk blijft.

[td_smart_list_end]

Proficiat! Je hebt je kleerkast volledig uitgemest en hebt ongetwijfeld ‘nieuwe’ kledingstukken ontdekt tijdens het proces. Nu kan je met een hernieuwde kijk op je garderobe verder bouwen aan je unieke stijl.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '