Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Short kings zouden méér seks hebben!

Vergeet ‘hot girl summer’, dit jaar vieren we ‘short king spring’

Margo Verhasselt

Het enige wat nodig was om mannen een goed gevoel te geven over hun lengte? Een foto van Zendaya met haar vriend Tom Holland. Sinds 2018 wordt de term ‘short king’ gebruikt op het internet (en ver daarbuiten) voor mannen die kleiner zijn dan 172 cm. Maar nu wint de term aan populariteit dankzij TikTok. De lente wordt zelfs tot ‘short king spring’ gedoopt.

Zo’n 350 miljoen views heeft de #shortking op videoplatform TikTok. De term kreeg een heuse boost na de Oscars wanneer koppels als Sophie Turner en Joe Jonas, en Hunter Schafer en Dominic Fike samen op de rode loper paradeerden. Google Trends zag onder andere de zin ‘short king spring’ de lucht inschieten.

Wie zo nu en dan door TikTok scrolt, zag het waarschijnlijk al op z’n for you page voorbij komen: met short kings wordt niet langer gespot. In tegendeel, ze worden geprezen. Zo maakt content creator Abbie Herbert heel wat video’s met haar man Josh Herbert over hoe je bijvoorbeeld goede foto’s kan maken ondanks het verschil in lengte. Maar ondertussen is #shortkingspring dus een waar fenomeen geworden, tot plezier van heel wat mannen én vrouwen met kleine partners.

Tall queen vs short king

Een andere virale short king-trend op TikTok hield in dat vrouwen hun echtgenoten bij de term noemden en vervolgens hun (meestal defensieve) reacties filmden. Maar de heropleving van #shortkingspring heeft alles te maken met het vieren van mannen van elke lengte. Het heeft ook een onderzoek uit 2014 doen herleven, gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, waaruit bleek dat van de 531 mannen die deelnamen, een hogere “coïtale frequentie” werd gevonden bij mannen onder de 172cm. Lees: kleine koningen hebben meer seks.

Short king spring vieren? Ga naar instellingen op je favoriete datingapp en laat de lengte-eisen zo laag zakken als het kan. Dit seizoen doet lengte er niet meer toe.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '