Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zo kan je kleine discussies voorkomen en kwets je hem/haar niet.

9 uitspraken die je beter nooit tegen je lief doet

Om een kleine discussie te voorkomen, kun je sommige dingen maar beter niet zeggen tegen je boyfriend of girlfriend. Lees hier welke!

1. ‘Je bent kinderachtig.’


Kijk, de ene tiener wordt nu eenmaal al wat sneller volwassen dan de ander. Daar kan je lief nu eenmaal niet veel aan doen.

2. ‘Je bent aangekomen.’


Niet alleen meisjes, maar ook jongens, kunnen onzeker worden van zo’n opmerking. Ga samen sporten of zoek enkele healthy recepten op en maak samen een slaatje of smoothie bowl. Gezond eten kan ook lekker zijn!

3. ‘Je haar is lelijk geknipt.’


Oh no, dit mag je echt nooit moeten zeggen. Of je lief nu een jongen of een meisje is: iedereen is ijdel. Zeg gewoon dat je nog even moet wennen aan zijn of haar nieuwe kapsel.

4. ‘De voetbal-/ hockey-/ basketbalclub waar jij voor bent is stom.’


Iedereen supportert graag voor zijn of haar favoriete ploeg. Kraak het niet af! Het is toch alleen maar cute dat je lief ergens een passie voor heeft?!

5. ‘Je familie is irritant.’


Voor (bijna) iedereen staat familie echt op nummer 1. Je kunt het dus niet maken om te zeggen dat jij de familie van je lief niet zo leuk vindt, want het is toch een groot deel van zijn of haar leven. Deal with it of doe er iets aan zodat je er toch mee overeenkomt!

6. ‘Je ziet je vrienden te vaak.’


Wanneer je een lief hebt, is het altijd even aanpassen. Je wil graag tijd met hem of haar doorbrengen, maar je wil ook je vrienden graag nog vaak blijven zien. Maak goede afspraken en probeer je tijd evenredig te verdelen. Het is zalig om dingen te doen met je lief, maar het is ook superbelangrijk om naast hem of haar nog een leven te hebben.

7. ‘Je geeft me te weinig aandacht.’


Te aanhankelijk zijn, is allesbehalve aantrekkelijk. Doe je eigen ding. Zo mist je lief je wanneer je niet bij hem of haar bent en is de liefde des te groter wanneer jullie elkaar terugzien 😉

8. ‘Je moet niet zo naar dat meisje/die jongen kijken.’


Tuurlijk is het soms niet leuk als je lief naar een andere jongen of meisje kijkt. Maar zo lang het bij kijken blijft, is er niets aan de hand, toch?

9. ‘Je werkt op mijn zenuwen.’


Oké, soms kan hij/zij heel vervelend doen of kan je dat gevoel hebben, maar dat zeg je beter niet op die manier. Als jij geïrriteerd bent door hem/haar, geef dan aan dat je even op jezelf moet zijn. Zo kan het gevoel bij jou niet verder groeien en heb je wat tijd om te bekomen en eventueel erachter te komen waarom je je zo voelt.

Lees ook:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '