Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

6. Zie de bruid(egom) wél voor de ceremonie.

6 tips om zonder stress van je trouwdag te kunnen genieten

Annelies Hart

Het zou de mooiste dag van je leven moeten zijn, maar jammer genoeg gaat zo’n groot feest met veel emoties vaak ook gepaard met evenveel stress. Als koppel is het dus niet altijd makkelijk om écht van je trouwdag te genieten, maar deze tips kunnen je helpen om er toch een magische dag van te maken.

Acceptatie is het begin van alles.

Als je jezelf voorhoudt dat je trouwdag echt stressvrij moet zijn, leg je er meteen veel druk op. Het beste om te doen, is accepteren dat er nu eenmaal veel zenuwen gepaard zullen gaan met zo’n belangrijk evenement. Hoe meer je jezelf voorbereid op de stress, hoe minder je zal schrikken als het je dan toch even overvalt.

Kies je tradities wijs.

Niet samen slapen de avond ervoor, het boeket weggooien, de vader-dochterdans, de grote taart, speeches... Er zijn zoveel tradities die komen kijken bij een huwelijk, maar het is niet daarom dat je je best moet doen om die allemaal in je dag te plannen. Het is jullie dag, dus kies zelf uit wat het best bij jullie past.

Nodig gasten uit die jullie graag zien

Dat knagende gevoel van verplichting kan moeilijk te negeren zijn, maar je trouwdag is het moment om voor jezelf te kiezen. Als je ervoor wil zorgen dat je een zo ontspannen mogelijke trouwdag hebt, nodig dan alleen die vrienden en familieleden uit die het meest voor je betekenen en naar wie je echt uitkijkt om te zien. Het is het niet waard om familieleden uit te nodigen die niet bij je passen of die je al jaren niet meer hebt gezien. En het bespaart je kosten!

Probeer los te laten.

Dit geldt voor alles in het leven, dus zeker voor je trouwdag: je hoeft niet alles alleen te doen. Geef op de mooiste dag van je leven dus zoveel mogelijk uit handen. Dat kan zijn aan een professional die je daarvoor betaalt, of aan je bruidsmeisjes, getuigen of ouders. Zo ben je toch ook een beetje gast op je eigen feest.

Ga relaxen de dag voordien.

Dé tip? Stress voorkomen is beter dan genezen. En hoe kan je dat beter doen, dan door de dag voor je trouw volledig aan jezelf te besteden. Boek een manicure of pedicure, of ga meteen voor een fullbodymassage om alle spanning uit je lijf te laten duwen. Je zal er ook meteen beter van slapen.

Zie de bruid(egom) wél voor de ceremonie.

Dé traditie der tradities, is misschien ook wel hetgeen dat je het meest stress kan geven op je trouwdag. Je hoeft niet te wachten tot je over het middenpad loopt om elkaar te zien, een first look is namelijk helemaal in én zorgt ervoor dat je elkaar al wat gerust kan stellen. Je kan zelfs al je geloften uitwisselen, zodat die lekker romantisch alleen voor jullie twee zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '