Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

17. Je kan huilen in zijn of haar bijzijn zonder je te schamen.

Jullie kunnen een week samen op vakantie zonder ruzie en 24 andere tekenen dat jouw lief de ware is

De redactie

Is jouw lief de ware of niet? Als je op alle 25 onderstaande stellingen volmondig ‘ja’ kan knikken, is de kans groot dat je partner marriage material is. Gefeliciteerd!

Geen enkel aspect van jullie relatie bezorgt jouw stress of angst.


Tuurlijk is een relatie hard werken en is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar in tegenstelling tot je vorige relaties maak je je geen zorgen over hoe jullie de toekomst zien of of jij je partner liever ziet dan hij/zij jou. Je voelt je zeker en veilig in deze relatie, omdat ze nu eenmaal zeker en veilig ís.

Hij/zij is niet op z’n/haar tenen getrapt wanneer je hem/haar feedback geeft.


Er zijn weinig dingen die je aan je lief zou willen veranderen, maar wanneer er toch iets is wat je stoort, luistert hij/zij en doet hij/zij zijn/haar best om het beter te doen. En jij doet hetzelfde voor hem/haar.

Je schaamt je er niet over om tegenover je vrienden te uiten hoe gelukkig je bent.


Als je vroeger iets vertelde over je lief aan je vrienden was dat meestal om over hem/haar te klagen. Nu praat je honderduit over die leuke koffiedate die jullie laatst hadden of hoe tof dat weekendje in Parijs was. Je bent verliefd en dolgelukkig!

Je kan erop vertrouwen dat hij/zij boodschappen voor je wil doen.


Dit lijkt misschien een kleintje, maar een partner die zonder klagen voor jou iets wil meenemen dat je vergat in de supermarkt of langs de stomerij wil om die jurk op te pikken die er al weken hangt, is marriage material. Geloof ons nu maar.

Hij/zij voelt zich helemaal op zijn/haar gemak als jouw plus one.


Een stijve werkborrel die gegarandeerd een beetje awkward zal zijn? Het verjaardagsfeestje van je beste vriendin waarop je lief ongetwijfeld niet veel aandacht zal krijgen? No biggie! Je partner steunt je en zal nooit vragen om naar huis te gaan omdat hij/zij weet hoe belangrijk dit voor jou is.

Hij/zij schept graag op over jou.


Of je nu promotie krijgt op het werk of concerttickets hebt gewonnen: hij/zij kan het niet laten om het jullie vrienden en familie te vertellen nog voor jij de kans ertoe krijgt omdat hij/zij nu eenmaal je grootste fan is (naast je moeder dan).

Hij/zij doet opofferingen voor jou (en jij voor hem/haar).


Hij/zij zal verhuizen zodat jullie kunnen samenwonen wanneer je een nieuwe job krijgt of net bent afgestudeerd. En jij trekt net zo graag met hem/haar naar het buitenland wanneer hij/zij daar een once in a lifetime opportunity krijgt aangeboden.

Jullie hechten belang aan dezelfde dingen.


Jullie vinden het allebei belangrijk dat jullie kinderen later beleefd en solidair zullen zijn. Of misschien hebben jullie wel afgesproken dat jullie ieder twee avonden per week vrijhouden voor jullie sport of hobby. Jullie zitten op dezelfde golflengte over de dingen waar jullie veel belang aan hechten omdat jullie er al talloze keren over hebben gesproken.

Zelfs na al die jaren is hij/zij nog steeds een gentleman/-woman.


Hij/zij houdt de deur voor je open, staat z’n/haar handschoenen af wanneer je ze alweer bent vergeten en heeft altijd een propere zakdoek voor je in z’n/haar jaszak zitten.

Hij/zij probeert je niet te veranderen.


Hij/zij weet dat je een sloddervos bent, van katten houdt en voor geen meter kan koken, en toch houdt hij/zij van je met heel z’n/haar hart.

Wanneer je denkt aan jullie huwelijk, kan het feest je gestolen worden.


Het draait ‘m niet om de bruiloft, wel om het feit dat jullie de rest van jullie levens met elkaar zullen doorbrengen. Al is die huwelijksreis ook mooi meegenomen natuurlijk.

Jullie overleefden een langeafstandsrelatie.


Het was zwaar en eng, maar jullie zien elkaar zo graag dat jullie het overleefden. Hallelujah!

Wanneer jullie ‘ik mis je’ zeggen, menen jullie het ook.


Het is niet zozeer schattig, dan wel de realiteit. Zelfs als jullie elkaar een uur geleden nog zagen, kan het zijn dat je elkaar mist. Melig of niet, we feel you.

Je bent graag op jezelf, maar vindt het heerlijk om met hem/haar samen te wonen.


Je kijkt uit naar het eind van de dag, niet omdat je werk er dan op zit, maar wel omdat je hem/haar dan terug ziet.

Hij/zij is dé persoon aan wie je iets vertelt over het werk, je vrienden, eender wat eigenlijk.


Tuurlijk heb je nog steeds je vrienden en familie, maar je partner is de eerste met wie je iets deelt omdat hij/zij je nu eenmaal volledig begrijpt én aan je kant staat, no matter what.

Je hebt er geen problemen om iets ver op voorhand te plannen.


Je bent niet bang dat je die vliegtuigtickets zal moeten annuleren of tegen die vriendin die gaat trouwen straks moet zeggen dat je toch geen plus one zal nodig hebben. Zo zeker ben je van deze relatie.

Je kan huilen in zijn/haar bijzijn zonder beschaamd te zijn.


Hij/zij zal je niet uitlachen of vreemd aankijken, maar het net mooi vinden dat je je emoties de vrije loop laat.

Wanneer je je vrienden bezig hoort over hun partners, ben je blij dat alle drama achter je ligt.


Partners die het niet goed met je menen, je onheus behandelen of je simpelweg bedriegen: you’ve had your fair share. Vandaag ben je gelukkig in je relatie. Jullie voelen elkaar perfect aan en hebben geen behoefte aan drama of ruzie. Oef!

Hij/zij is close met jouw familie en jij met de zijne/hare.


Hij/zij doet met plezier boodschappen voor je oma en jij kan perfect op café met zijn/haar zus zonder dat het awkward is.

Hij geeft om je vrienden.


Als je bestie een zware dag heeft gehad, stelt hij/zij voor om haar uit te nodigen voor het avondeten en wanneer hij/zij al een tijdje niets meer van een bepaalde vriend(in) heeft gehoord, zal hij/zij ernaar vragen.

Hij/zij laat je ventileren.


Er zijn zo van die dingen die je blijven frustreren. Een rotcollega, een lastige klant, een vriendin die steeds terugkeert naar haar ex. Je lief ziet er geen graten in om naar je te luisteren en je te laten ventileren, ook al hoorde hij/zij al 100 x hetzelfde verhaal.

Hij/zij vertelt je vaak uit het niets dat je er goed uitziet.


En dat net op de dag dat je geen tijd had om je haar te drogen of zelfs nog in je pyjama rondwandelt.

Jullie kunnen een week samen op vakantie zonder ruzie.


We hebben ze allemaal wel al eens gezien: de koppels die ruzie maken op de luchthaven of het strand. Jullie zijn gelukkig anders en kunnen perfect op reis zonder discussies of wrijvingen. Mocht er wel iets schelen, praten jullie het issue direct uit zodat het jullie vakantie niet vergalt.

Hij/zij plant activiteiten die jij leuk vindt.


Hij/zij neemt je mee naar dat nieuwe restaurant waar je al zo lang naartoe wil of bezoekt graag die tentoonstelling over Coco Chanel, ook al heeft hij/zij niets met mode.

Hij/zij werkt hard, maar jij bent zijn/haar prioriteit.


Als jij een belangrijke doktersafspraak of evenement hebt, zal hij/zij met plezier een uurtje vroeger stoppen met werken zodat hij/zij erbij kan zijn. Net zoals jij dat ook voor hem/haar zou doen.

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '