Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Waarom zou je iets achterhouden over je lief, right? Wrong.

5 dingen over je relatie die je best niet bespreekt met je vrienden

Het liefst zou je je vrienden elk detail over je relatie vertellen, met hier en daar wat opschepperij. Ze weten nu eenmaal alles over je, dus waarom zou je iets achterhouden over je lief, rightMaar er is een grens, want je wilt toch niet dat je besties – in het ergste geval – de reden voor je break-up worden? Deze dingen hou je best voor jezelf.

1. Elke ruzie die je geliefde en jij hebben.


Natuurlijk wil je de mening van je vrienden weten, maar ze hoeven niet elk detail van de kleinste discussie tussen jou en hem/haar te kennen. Kies eventueel één vriend(in) die je volledig vertrouwt om erover te praten, maar smijt het niet elke keer zomaar in jullie WhatsApp-groep. En als je dan toch zo benieuwd bent naar wat je besties erover denken, doe dan ook iets met het advies dat ze je geven. Wees niet de persoon die alleen een mening vraagt om te horen dat jij goed zat en je lief het bij het verkeerde eind heeft.

2. Dingen die je lief jou in vertrouwen vertelt.


Wanneer hij/zij je iets vertelt en erop vertrouwt dat je het niet doorvertelt, doe het dan ook niet. Je kan iemand daardoor erg kwetsen én die persoon wantrouwig maken. En het allerbelangrijkste is een relatie is vertrouwen, right? Omgekeerd zou jij het ook niet tof vinden als je vriend(innet)je iets wat jij hem/haar toevertrouwde, doorvertelt aan zijn/haar vrienden. Onthoud dat je in een relatie op elkaar moet kunnen rekenen.

3. Hoe geweldig je relatie is.


Het voelt alsof jij en je vriend(in) voor elkaar gemaakt zijn en alles gaat perfect. Great! Vergeet alleen niet dat je vrienden die single zijn kan irriteren of zelfs kwetsen door ze constant te laten weten hoe goed jij het hebt. Weet jij nog hoe het voelde toen je vriend(in) een relatie had en ze jou constant duidelijk maakte hoe geweldig het ging? Je gunde het haar van harte, maar een klein beetje jaloezie kon je net niet onderdrukken. Plaats jezelf even in haar schoenen en vraag ook hoe het met haar gaat. Vertellen over je relatie kan natuurlijk, maar erin wrijven is iets anders.

4. Intieme details.


Er is niets mis met het vragen naar advies over seks bij je vriend(inn)en, vooral als het om je eerste keer gaat. Zij bekijken het vaak van een andere hoek en weten wat het beste is voor je. Maar ze hoeven niet álles te weten over wat er tussen de lakens gebeurt. Niet de penislengte van je vriend, ongemakken tijdens de seks en ook niet welk standje hij/zij het fijnst vindt. Wat nu als je ruzie krijgt met de vriend(in) aan wie je het verteld hebt, en zij vertelt het door? Again: je lief vertrouwt je niet meer, en dat kan alleen maar slecht aflopen. Onthou: what happens in the bedroom, stays in the bedroom.

5. Alles wat hij/zij niet weet.


Heeft je lief een gewoonte waar jij je vreselijk aan ergert? Vertel het dan aan je hem/haar in plaats van aan je vrienden. Wat zouden zij kunnen doen om het op te lossen? Niets dus. Vraag jezelf af of je eerst zelf hebt geprobeerd om het samen met je vriend(in) op te lossen of te veranderen.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '