Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Call your girlfriends!

BYE BABY: 29 dingen die leuker zijn zónder lief

Catherine Kosters

Begrijp ons niet verkeerd: een lief hebben is gewéldig. Maar sommige dingen zijn solo gewoon leuker. Wij verzamelden 29 activiteiten waarvoor je je lief liever thuislaat. Of je stuurt hem/haar wandelen indien de activiteit thuis plaatsvindt.

Shoppen

Samen shoppen klinkt heel gezellig, maar eigenlijk vindt je lief er misschien geen bal aan en kan jij een extra man/vrouw in het sowieso al krappe pashokje missen als kies-pijn. You need your space.

Masturberen

Hij/zij vindt het geil om jou bezig te zien, jij focust je liever in alle rust op die stomende restaurantscène uit ‘Fifty Shades Darker’ / de lesbische make-out sesh uit ‘Mulholland Drive’ / de cursus pottenbakken uit ‘Ghost’. Geen idee waar te beginnen? Wij geven met plezier enkele masturbatietips!

Koken

Twee voordelen van koken zonder lief: 1. Er hangt geen tomatensaus op het plafond. 2. Als je gerecht de eerste keer mislukt, hoeft niemand dat te weten.

Girls’ night

De naam op zich zegt het al. Doe het je lief niet aan, doe het jezelf niet aan en doe het vooral je vriendinnen niet aan.

Een nieuwe trend proberen

‘Netkousen onder een kapotgescheurde broek, wat is daar het nut van?’ Jij: ‘Euh, it’s called fashion!’

Joggen

Niet omdat je lief sneller loopt – jij bent een f*cking fit girl – maar omdat je liever je oortjes inhoudt dan hijgend het boodschappenlijstje te overlopen.

Een bad nemen

Ah, niets zo romantisch als een badje voor twee! Badschuim, kaarsjes, plaatsgebrek, nekkramp... Je snapt waar we naartoe willen. Je badmoment nog zaliger maken? Hier lees je hoe.

Douchen

Terwijl hij/zij geniet van een heerlijke straal warm water, sta jij in de kou te klappertanden. Sounds familiar? In je uppie douchen is de oplossing!

Roddelen

Want op vervelende  vragen als ‘Wie is dat ook weer?’ en ‘Waren jullie geen vriendinnen?’ zit geen enkele zichzelf respecterende vrouw te wachten.

Een serie bingewatchen

Zelfs als je zijn/haar smaak in series deelt, is dit zelden een goed idee. Er zijn al relaties op de klippen gelopen voor minder. Inspiratie nodig? Check misschien eens een van deze verborgen parels op Netflix.

Een massage krijgen

Eerlijk, wij snappen het concept ‘duomassage’ niet. Jullie hoeven elkaars gekreun niet te horen en die hete masseur wil je toch liever voor jezelf?

Je opmaken om uit te gaan

Je lief is klaar na vijf minuutjes en loopt de overige drie kwartier die jij nodig hebt, ongeduldig te ijsberen voor de badkamer. Not cool.

Luidkeels meezingen in de auto

Jouw performance van de nieuwste van Katy Perry is enkel voor jezelf bestemd. En voor al wie naast jou in de file staat.

Reality-tv kijken

Voor je lief ‘onbegrijpelijk’ en ‘marginaal’, voor jou het hoogtepunt van de week. De gustibus et coloribus...

Dansen

Je lief houdt niet van dansen, maar jij hebt moves die Beyoncé jaloers zouden maken en de wereld verdient het om die te aanschouwen. Bye bye.

De nachtwinkel overvallen

Just you, Ben & Jerry.

Lingerie passen

Het mag dan misschien opwindend lijken om hem/haar een setje voor jou te laten uitkiezen in de winkel, maar de kans dat je meteen de juiste maat beethebt, is nihil. Show je lief thuis het eindresultaat en hou het proces waarbij je worstelt met een te kleine push-upbeha en over een paar jarretelles struikelt, wijselijk voor jezelf.

Opruimen

Oké, opruimen is nooit leuk, maar als je alleen bent, gaat het een pak sneller én kan je zelf de soundtrack kiezen.

Naar het toilet gaan

Sommige dingen blijven beter een mysterie.

Thuiskomen na een vermoeiende dag

Niets zo zalig als thuiskomen in een leeg appartement of huis. Beha uit, dekentje erbij en chill.

Je ergeren aan mensen op Instagram

Je lief begrijpt het concept ‘hate-follow’ toch niet.

Scheren

Want als er niemand in de buurt is, hoef je dat helemaal niet te doen. 😉

Eten in bed

Met z’n tweeën in bed eten is goor. Alleen in bed eten is hemels.  Alles is relatief.

Innerlijke rust vinden

Of je nu zen wordt van een rondje online shoppen tijdens je pauze of die nieuwe mindfulness-app op je smartphone, je chakra’s openen gaat beter solo.

Creatief zijn

Want die bestseller of wereldhit schrijven terwijl er iemand over je schouder meeleest, gaat een pak minder vlot.

Slapen

Knuffelen is overrated. Jezelf diagonaal over het hele bed draperen en het donsdeken met niemand te hoeven delen, dáárvan wordt een mens blij.

Pendelen

Als je niet aan het vechten bent om een vrij zitje, spendeer je je tijd op trein, tram of bus liever met een goed boek of een stevige koptelefoon.

Selfies nemen

Soms zie je er zó goed uit dat een selfie – of honderd – wel op z’n plaats is. Het schampere gelach en judgement van je lief kan je dan missen.

Facetimen met de (schoon)ouders

Want alleen is het al verwarrend genoeg.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '