Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Unsplash

Volgens een datingcoach is dit het perfecte sms'je om te sturen na een geslaagde date.

Leuke first date gehad? Stuur hem of haar achteraf dan dit berichtje

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Je had zonet een geweldige first date. Jullie zaten meteen op dezelfde golflengte en er was overduidelijk chemie. Dit zou weleens iets kunnen worden! Maar wat nu? Bel je je crush om een tweede date voor te stellen? Stuur je hem of haar een bericht? En wat zeg je dan?


The struggle is real. Aan de ene kant wil je de man of vrouw in kwestie tonen dat je het gezellig vond, maar tegelijkertijd wil je niet overkomen als een psycho die na één geslaagde date jullie huwelijk al aan het plannen is. Wat stuur je? Wanneer stuur je het? Gebruik je emoji’s? En hoe reageer je als hij of zij antwoordt? Zoals we al zeiden: the struggle is REAL.

Wat stuur je?


Gelukkig weet Diana Dorell, een Amerikaanse datingcoach (yes, that’s a thing), raad. Volgens Dorell opteer je het best voor een kort en bondig bericht à la ‘Bedankt voor de gezellige tijd samen. Ik vond het zo leuk met jou!’. De coach meent dat zulk berichtje de communicatie tussen jou en je crush ‘luchtig’ en ‘positief’ zal houden.

To emoji or not to emoji?


Dorell waarschuwt echter voor het gebruik van emoji’s. ‘Emoji’s zijn zeker oké, maar als ze worden gebruikt om woorden te vervangen, is er een probleem‘, vertelt ze aan Elite Daily. Mocht hij of zij je bericht antwoorden met alleen maar emoji’s is de coach van mening dat je crush niet bepaald sterk is in communiceren.

Door te zeggen dat je het een leuke date vond, leg je geen druk op de situatie.


Speel het veilig en hou het op een smiley of een emoji die verwijst naar jullie date zoals een koffiemok of cocktailglas. ‘Het belangrijkste is dat je overbrengt hoe erg je van zijn of haar gezelschap hebt genoten’, aldus Dorell.

Door te zeggen dat je het een leuke date vond, leg je geen druk op de situatie zoals wanneer je meteen een tweede date zou voorstellen. ‘Hierdoor zal hij/zij meer geneigd zijn om je opnieuw uit te vragen’, weet de datingcoach.

Wanneer stuur je het bericht?


Dorell adviseert om het bericht niet de avond zelf nog te versturen, maar wel de ochtend na de date. ‘Niet om 7 uur ‘s ochtends, maar eerder tegen 10 à 11 uur. Het toont aan dat je manieren hebt, maar ook dat je niet hopeloos bent.’

En wat als je de persoon in kwestie al een tijdje kende voor je met hem of haar op date ging? Volgens Dorell is het helemaal oké om hetzelfde bericht te sturen. ‘Je wil vooral jouw interesse in hem of haar uiten en tonen dat je een tweede date zeker ziet zitten’, weet Dorell.

Dus wees moedig, neem initiatief en stuur hem of haar een bericht waaruit blijkt dat je het gezellig vond. Hopelijk ontstaat er op die manier een gesprek en zal dat ene perfecte bericht leiden tot een tweede date. Wij duimen alvast!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '