Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wie zegt dat de koude niet cosy kan zijn?!

11 cosy dates tijdens de droge vriestemperaturen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Weten jij en je vriendje even niet meer wat te doen tijdens deze koude dagen of heeft je crush je eindelijk meegevraagd op date? Of wil je eigenlijk gewoon leuke dingen doen met je best friends? Wij geven je 11 leuke date-ideeën om met droge vriestemperaturen te doen. Want wie zegt dat koude niet cosy kan zijn?!

1. Zonsondergang met een warme chocolademelk


Neem zoveel mogelijk donsdekens mee, maak een picknick en vul een thermosfles met warme chocolademelk. Zoek een leuk plekje op aan het water en installeer jullie met warme comfy kleren en véél dekens. Niets is romantischer dan een zonsondergang terwijl je dicht bij elkaar geknuffeld zit. Ohhhh!

2. Uitdagingen in het winkelcentrum


Uitdagingen zijn altijd leuk. Denk maar aan het spel waarheid, durven of doen. Thuis kan zoiets al snel gaan vervelen en buiten is het daar te koud voor! Maar in Amerika bestaat het spel ‘Mall Dare‘. Hierbij ga je met je vrienden of lief naar een winkelcentrum en voer je allemaal opdrachten uit. Ideaal voor tijdens koude temperaturen. (Maar wel braaf zijn, hé).

3. Schaatsen


Niets is leuker dan schaatsen tijdens droge vriestemperaturen op een kerstmarkt. Helemaal ingeduffeld met warme kleren, handschoenen, muts, sjaal... Hand in hand met je vriendje of zelfs met je best friends. Dat handje vasthouden is perfect als je niet kan schaatsen en dus liever niet valt. Ben je echt niet graag buiten tijdens de koude, dan kan je ook naar een indoor ijspiste gaan.

4. Samen koken of bakken


Koken en bakken samen is zo gezellig en cute! Kunnen jullie allebei niet koken? Leer het dan samen van YouTube-kooklessen of uit een kookboek. Er zijn alleen maar voordelen aan verbonden. Nog een pluspunt? Je kan je achteraf volproppen met lekker eten. Mmmm...

5. Gezelschapsspelletjes


Monopoly, Scrabble, Jungle Speed, Kaarten, Twister... Noem maar op! Er zijn zoveel gezelschapsspelletjes die je op koude dagen kan doen. Zorg voor lekkere snacks en drankjes en laat de pret beginnen!

6. Wandelen op de kerstmarkt


In elke stad is er wel een gezellige kerstmarkt. Ga samen wandelen langs de leuke kraampjes, drink een warme chocomelk en eet een warme wafel. Super cosy!

7. Samen de kerstboom versieren


Heb jij je kerstboom nog niet versierd? Samen met je boyfriend is dat nog leuker. Zet wat leuke kerstliedjes op om in de sfeer te komen en versier samen het huis en de boom bij jou, bij hem of bij allebei, waardoor je het twee keer kan doen!

8. Gamen in een lunapark


Lunaparken bestaan al heel lang en ze waren vroeger dé dateplek voor tieners. Voordeel is dat alles binnen staat en je er dus een hele dag kan spenderen. Nadeel: heel slecht voor de portemonnee. Oeps!

9. Fonduen


Zeg nu zelf, wie houdt er nu niet van fondue?! Kaas- of chocoladefondue is superlekker om gezellig te eten in de zetel met een filmpje op een koude avond.

10. Melige liefdesbrief schrijven samen


Oké, we geven toe, het is een beetje melig, maar o. Zo. Cute. Liefdesbrieven zijn super romantisch en zouden van ons terug gedaan mogen worden. Zit bij elkaar terwijl jullie je liefdesbrief schrijven en wissel hem dan uit.

11. Kerstfilms all the way


Last but not least: kerstfilms kijken is een activiteit die niet mag ontbreken in december. Geen idee welke je moet kijken? Wij verzamelden 19 kerstfilms die je helemaal in de kerstsfeer brengen. Heb je die allemaal al gezien? Op Netflix vind je 7 gloednieuwe films die je instant wil kijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '