Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

6. Hij/zij is je number one fan.

8 kenmerken die van iemand een goed liefje maken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De eeuwige vraag: wat maakt nu van iemand een goed lief? Je weet ondertussen (hopelijk) wel al dat niet alles rond uiterlijk draait. Je moet natuurlijk wel op iemand vallen, maar dat is niet het belangrijkste! Er zijn bepaalde kenmerken die een goed vriend(innet)je zou moeten hebben en wij sommen die voor je op! Het is natuurlijk niet allemaal zo zwart-wit, maar het is een begin.

1. Kleine dingen die tonen dat hij/zij om je geeft.


Relaties draaien niet om dure cadeaus en hoeveel je lief voor je betaalt. Dat lijken misschien wel relationship goals door wat je soms ziet op social media, maar dat is niet de realiteit. Het is natuurlijk leuk als je een girlfriend/boyfriend hebt die zo’n dingen kan betalen en dat wil doen voor je, maar dat hoeft niet. Het zit ‘m in de kleine dingen die iemand voor je doet. Zoals een koekje meebrengen, omdat hij/zij weet dat je cranky bent als je honger hebt. Of een lief sms’je dat hij/zij stuurt terwijl je op school bent. Geld maakt niet gelukkig, remember?

2. Discussies moeten uitgepraat worden.


Door niet uitgeprate argumenten ontstaat er afkeer tegenover elkaar en dat zorgt voor relatiebreuken. Daarom is het belangrijk dat jullie issues altijd uitpraten. Als je vriend(in) dat niet wil doen, heb je een probleem. Iemand die echt om je geeft, weet dat jullie erover moeten babbelen en probeert dat ook op een goede manier te doen. Hetzelfde verwacht hij/zij ook van jou natuurlijk! Het lijkt niet veel, maar geloof ons, het maakt een groot verschil.

3. Niet kinderachtig doen over die tijd van de maand.


Oké, we weten dat er nogal belachelijk kan gedaan worden als het gaat om maandstonden, maar dat zou niet mogen. Zeker niet als die persoon jouw lief is! Als je lief kinderachtig reageert – zelfs als jullie alleen zijn – omdat je je regels hebt, denk je toch eens beter na of hij/zij écht wel zo goed is voor je. Als je zo’n lief hebt, praat er eens over als je alleen samen bent en zie wat zijn/haar reactie op je eerlijkheid is.

4. Respect voor anderen.


Respect hebben voor anderen is een heel belangrijke kwaliteit. Let eens op de manier waarop hij/zij praat over anderen – zoals een ex, een broer/zus, een vriend(in) – want dat kan al heel wat zeggen over de manier waarop hij/zij met jou omgaat. Als hij/zij mensen niet respecteert in het algemeen, hoeveel respect zal hij dan voor jou hebben? Hetzelfde geldt voor ouders én zijn/haar mama in het bijzonder. Dat hangt natuurlijk ook af van de thuissituatie, maar als er geen reden voor gemeen gedrag is, dan zegt dat ook al veel.

5. Je lief weet wanneer je je rot voelt.


Sommige mensen zijn natuurlijk clueless op dat vlak en is daarom ook niet de allerbelangrijkste vereiste, maar het is wel van belang. Dat hij/zij in het begin nog niet doorheeft wanneer je je down voelt, is ergens wel logisch. Jullie kennen elkaar dan ook nog niet zo goed. maar na enkele maanden daten zou je lief de signalen toch al moeten beginnen kennen. Als hij/zij dan boos wordt omdat jij je niet goed voelt, in plaats van je te troosten, is hij niet the right person.

6. Hij/zij is je number one fan.


Net zoals jij hem/haar steunt in alles wat hij/zij doet, moet hij/zij hetzelfde doen bij jou. Zeker op momenten waarop je het moeilijk hebt en onzeker bent, is het belangrijk dat je vriend(in) er is voor je en je motiveert. Heb je een moeilijke toets waarover je strest? Of heb je een belangrijke wedstrijd? Dan is hij/zij er om je aan te moedigen!

7. Subtiele aanrakingen.


Niet iedereen geeft graag affectie, zeker niet in het openbaar. Maar eens je hand aanraken of je porren in je zij zijn kleine dingen die heel schattig zijn en die veel willen zeggen. Het zijn die gebaren die meer tonen dan bijvoorbeeld je tongzoenen op straat...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '