Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© JOSEPH PEARSON VIA UNSPLASH

7. 'Zullen we een vuurtje maken en alle herinneringen verbranden?'

13 dingen die je wél kan zeggen tegen je vriendin die net een break-up achter de rug heeft

‘Er zwemmen nog genoeg vissen in de zee’, blijft zo’n uitspraak die iedereen in de mond neemt als een relatie afloopt. Van zulke opmerkingen moet je toch even cringen. Wat je dan wel kan zeggen als jouw vriendin door het diepe dal der verlorenliefdestranen gaat? Sterke, motiverende woorden die haar er weer bovenop helpen.

1. ‘Dit rotgevoel gaat over’


Niemand kan voorspellen hoe lang je vriendin nog precies aan het ‘ik mis hem, ik wil onze relatie terug’-gevoel zal vasthangen. Wel staat vast dat ze er ooit overheen zal raken. Hoe? Geen idee, maar tijd heelt alle wonden. Druk jouw vriendin op het hart dat ze sneller dan ze zelf denkt weer als een happy single door het leven zal gaan.

2. ‘Ga je mee winkelen?’


Elk excuus is goed om te shoppen, het werkt immers therapeutisch. Hoewel ze eerst hevig tegenstribbelt, weet je dat ze bij het zien van al die kleding meteen dankbaar zal zijn voor jouw voorstel.

3. ‘Laat dat daten nog even rusten’


Hoewel sommige vriendinnen haar meteen aanzetten om uit dat donkere hol te klauteren en te beginnen daten, kan ze best even tijd nemen voor zichzelf.

4. ‘Mag ik langskomen met ijs en een komedie?’


Zo’n voorstel kan ze toch niet afslaan? Zolang jullie niet voor een chick flick kiezen, zal het een heerlijke avond worden. Zo focust jouw vriendin zich even niet op die droevige gedachten en gaat ze volledig op in het verhaal van de film. Afleiding, check!

5. ‘Huil eens goed uit’


Nadien zal je haar ongetwijfeld op die uitgelopen mascara moeten wijzen, maar ach, dat maakt helemaal niets uit. Even ontladen en alle tranen laten rollen, heerlijk! Verdriet opkroppen is nooit goed, vroeg of laat komt het er toch uit.

6. ‘Misschien kan je ‘m even blokkeren?’


Het hangt uiteraard af van hoe vaak ze zijn sociale media checkt. Scrolt ze twee keer per dag doorheen zijn feed om te zien of hun gezamenlijke foto’s er nog staan? Dan komt deze opmerking op het juiste moment. Dat obsessief gedrag gaat haar niet verder helpen in het moving on-proces.

7. ‘Zullen we een vuurtje maken en alle herinneringen verbranden?’


Verbranden hoeft niet, maar wat die herinneringen betreft: moedig haar aan om alle cadeautjes, brieven en spullen van haar ex-vriend weg te halen. Het doet haar te veel aan hem denken en zo maakt ze het zichzelf extra moeilijk om hem te vergeten.

8. ‘Gaan we joggen?’


Om al dat hangen in de zetel en die vele borden pasta te compenseren. Of om gewoon even haar gedachten te verzetten, een frisse neus te halen en – zeker in dit weer! – een beetje zon op te snuiven. Je zal zien dat ze zich na een rondje in het park een pak energieker voelt.

9. ‘Khloé Kardashian heeft het ook niet makkelijk in de liefde’


Sommige facts zetten een situatie prompt in een ander perspectief. Jouw vriendin is heus niet de enige vrouw met een gebroken hart. Wijs haar op het aantal vriendjes dat Taylor Swift al heeft versleten. Haar therapie? Ze schrijft er de teksten van haar beste liedjes over. Of citeer Kelly Clarkson even: ‘What doesn’t kill you makes you stronger’.

10. ‘Je kan niet terug in de tijd, en dat is beter zo’


Ze blijft verlangen naar haar vorige relatie. Dat is begrijpelijk, het is pas uit. Ze ziet zelf niet in dat ze beter af is zonder hem. Als je dat zo brengt, zal ze uiteraard gillen dat dat helemaal niet zo is. Realiseer je dan dat jij al weet wat zij over enkele maanden pas zal inzien.

11. ‘Plannen we samen een citytrip?’


Allebei nog geen plannen voor de volgende vakantie? Neem haar mee naar Rome! Even ontsnappen uit die dagelijkse sleur, het gaat haar zoveel deugd doen. Die Italiaanse zonnestralen werken als een ideale remedie tegen haar ldvd.

12. ‘Nee, je hoeft niet naar de kapper’


Jouw vriendin heeft plots veel zin in verandering en dat is best goed, alleen moet je haar overhalen om dat kappersbezoek nog enkele weken uit te stellen. Zo voorkom je dat ze in een impulsieve bui die mooie haardos kort laat wieken.

13. ‘We kunnen er altijd over praten’


Deze opmerking zal voor haar aanvoelen als de grootste geruststelling. Ze weet dat ze bij jou voluit mag treuren, schreeuwen en zeuren zonder dat je het haar kwalijk neemt. Hopelijk neemt ze die uitnodiging dan ook met beide handen aan en laat ze zich zo door deze moeilijke periode loodsen. Daar zijn vriendinnen voor!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '