Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

SOS red mijn haar!

Pluizig, fijn of beschadigd haar? Deze haartips zijn voor jou

Pluizig, fijn of beschadigd haar? Voor elk haarprobleem bestaat er een passende oplossing. Wij weten welk product wonderen doet voor jouw lokken.

'Door altijd een haardroger te gebruiken, is mijn haar helemaal kapot. Het heeft gespleten puntjes, zero glans en een stug gevoel.'

Beschadigd haar kan het gevolg zijn van allerlei factoren. Warmte van de haardroger (of steil- of krultang) en brushings, maar ook stress en vervuiling kunnen een oorzaak zijn.

 

Bij beschadigd haar staan de schubben open, waardoor het geen licht kan reflecteren en dus doffer oogt. Wat je haar nu nodig heeft, is bescherming en herstel. Probeer warmtebronnen zo veel mogelijk te vermijden en borstel je haar heel voorzichtig en enkel wanneer het droog is om verdere beschadiging te voorkomen.

 

Jouw must have:
Total Repair 5 Extreme Reconstruerende Shampoo werd ontwikkeld met een geavanceerd systeem van reparatie verrijkt met cicamide en pro-keratine. De shampoo beschermt en versterkt de haarstructuur, zodat je lokken weer zacht en glanzend worden – € 3,99 – Elsève, L’Oréal Paris, drogist.

 

sos haar

 

'Dun, fijn en futloos. Dat is mijn haar in drie woorden. Ik droom van een volle haardos…'

Met fijn haar word je geboren. Tot een tijd geleden moest je je behelpen met de haardroger en volumemousse om het een beetje voller te krijgen. Nu zijn er producten die inwerken op de dikte van je haar. Ze werken van binnenuit, zodat je haar meer volume én meer dikte krijgt. Een resultaat dat blijft.

 

Jouw must have:
Fibralogy Materie-creërende Shampoo is een shampoo met filoxane, dat tot diep in de haarvezel dringt om daar interne verbindingen te maken en zo het haar verdikt – € 3,99 – Elsève L’Oréal Paris, drogist.

 

sos haar

 

'Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn krullen. Ze zijn origineel, maar op sommige dagen ook onhandelbaar. Kroes, pluis of futloos haar… Ik wil minder bad hair days.'

Krullend haar is van nature droger en poreuzer. Door de droogte ontstaat kroes, en door het gebrek aan voeding zijn de krullen niet mooi afgelijnd. Jij moet een goede balans vinden tussen verzorging voor mooie, ronde krullen en luchtigheid, zodat je krullen niet uitzakken.

 

Ook is het belangrijk dat het vocht dat in je haar zit, daar vastgehouden wordt, zodat je krullen niet nog droger worden. Een aangepaste krullenshampoo helpt zeker, maar jij hebt vooral een leave-in-product nodig dat verzorgt en structureert.

 

Jouw must have:
Extraordinary Oils Sublieme Krullen Oil-in-Milk. Deze melk met crèmetextuur bevat oliën voor gevoede krullen en brengt je haar in vorm – € 4,29 – Elsève L’Oréal Paris, drogist.

 

SOS haar

'Mijn haar valt erg snel uit.'

Iedereen verliest haar (zo’n 100 exemplaren per dag), maar factoren als seizoenen, hormonen en medicijngebruik kunnen dat proces versnellen. Een kuur kan ervoor zorgen dat je haar steviger wordt bij de haarwortel, waardoor het minder snel uitvalt.

 

Jouw must have:
Arginine, aminexil en proteïnen zorgen voor een stevige cocktail die haaruitval tegengaat. Arginine Resist X3 is een versterkende shampoo voor kwetsbaar haar – € 3,99 – Elsève L’Oréal Paris, drogist.

 

SOS haar

 

Lees ook

 
Nog meer haartips lees je in de Fashionista Hair Special. Vanaf nu verkrijgbaar in de krantenwinkel voor maar € 4,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '