Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ben je een beginner? Dit moet je weten.

Dé 5 oogmake-uptips die iedere vrouw zou moeten kennen

Oogpotlood, oogschaduw, mascara... Gelijk welke soort oogmake-up kan een wereld van verschil maken als je je blik kracht wil bijzetten. Niet iedereen is er even handig mee en ieder begin is moeilijk. Maar als er nu vijf oogmake-uptips zijn die iedere vrouw zou moeten kennen, dan zijn het wel deze.

Dé onmisbare oogschaduwkwast


Zonder oogschaduwpenselen ben je niets. Je mag het aan iedere beautylover vragen, vrijwel niemand gebruikt die kleine applicators die bij een make-uppaletje zitten. Wat jij nodig hebt als je niet zo ervaren bent met make-up, is een steengoede oogschaduwkwast die al het werk voor jou doet. Hét belangrijkste penseel om in huis te halen is een losse blending brush, die niet té dik is maar ook niet te vast. En liefst eentje met zachte, synthetische haartjes.

Zo’n penseel past zich aan aan de vorm van je ooglid en is de makkelijkste manier om in de vouw van je oog te schaduwen en een meer uitgesproken oogvorm te creëren. Metallic oogschaduw kan je dan weer beter met je vingertop rechtstreeks op je bewegend ooglid aanbrengen, zo versterk je het glanzende effect.

Dummyproof smokey eye


De meestgezochte make-uptutorial? Dat moet een smokey eye zijn. In de geschiedenis van de oogmake-up is waarschijnlijk geen enkele techniek populairder dan deze. En in tegenstelling tot wat de meesten denken, is die helemaal niet zo moeilijk. Zeker niet als je de dummyproef versie creëert.

How to

  1. Gebruik een donker (zwart of bruin) oogpotlood met een crèmige textuur, dat je makkelijk kan vervagen. Trek een lijntje op je bovenste ooglid, zo dicht mogelijk tegen je wimperrand. Begin zo fijn mogelijk en eindig wat dikker aan de buitenste ooghoek.
  2. Vervolgens neem je een speciale smudging brush of gewoon een oorstokje en vervaag de volledige lijn naar boven toe. Voor een intenser effect kan je dezelfde stap herhalen.
  3. Als je wil kan je je look verder afmaken met een oogschaduw in een neutrale kleur. Die breng je aan over je bewegend ooglid, in de vouw van je oog en vervaag je naar boven toe.

Warme wimperkrultang


Vrouwen met natuurlijk krullende wimpers – jaloers! – kunnen deze tip overslaan. Heb je daarentegen rechte wimpers, dan zal je ons straks héél dankbaar zijn. Een wimperkruller geeft je wimpers een krul die je vervolgens kan fixeren met mascara. Er is nog een bijkomend trucje dat ervoor zorgt dat je wimpers hun volume nog langer behouden. Gebruik je haardroger op een warme stand om de wimperkruller te verwarmen voor je hem gebruikt. Test wel eerst even met je vinger of het ijzer niet te warm is, vooraleer je het tegen je ooglid plaatst.

Grote ogen


Uit bed gerold met kleine oogjes? Dan kan je een beetje valsspelen om een frissere blik te creëren. Het makkelijkste trucje om je ogen groter te doen lijken, is door met een crèmekleurig of wit oogpotlood een lijntje te trekken op je onderste waterlijn. Niet onder je wimperrand dus, maar zo dicht mogelijk tegen je oog. Het geeft de illusie dat je oogbol groter is en zorgt voor een frisser opzicht.

Elke kleur z’n plekje


Eens je weet welke soort oogschaduw op welke plaats hoort, kan je zonder probleem experimenteren met verschillende kleuren. Op de meeste oogschaduwdoosjes staan instructies waar je welke tint moet aanbrengen. We kunnen je dus alleen maar aanmoedigen om die even te lezen. Voor de zekerheid zetten we het nog even op een rijtje.

  1. Een matte, donkere oogschaduwkleur is ideaal om in de vouw van je oog en in de buitenste ooghoek aan te brengen.
  2. Oogschaduw met een metallic finish staat het mooist op je bewegend ooglid, omdat hij daar het licht opvangt.
  3. Hele lichte en glanzende tinten, zoals lichtroze of wit, zijn perfect om je binnenste ooghoek te highlighten én je kan ze ook onder je wenkbrauwboog aanbrengen om je blik nog wat opener te maken.


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '