Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Ik heb al veel natuurlijke deo's een kans gegeven, maar deze is de eerste die zijn belofte nakomt!’

Flair Beauty Testteam: de natuurlijke deo van MakeSenz

Judith (40), chef lifestyle Flair, werkte 10 jaar als mode- en beautyjournaliste voor Flair en is 6 jaar chef lifestyle. Ze vindt all things beauty interessant, maar test het liefst nieuwe foundations, skincare en mascara’s uit. Wat parfums betreft, is ze een lastige klant, want er zijn er maar een paar die ze écht lekker vindt ruiken bij zichzelf. Oogschaduw, lipstick en wenkbrauwpotloden doen haar niet veel, maar naar de perfecte blush blijft ze steeds op zoek.

Deodorantbalsem Sensitive: 7,5/10


Prijs/kwaliteit

Er zijn goedkopere deo’s, maar voor een natuurlijk exemplaar van Belgische makelij vind ik dit een faire prijs.

Pluspunten:

  • Hij doet wat een deo moet doen: geen geurtjes te bespeuren! Ook niet op die éne warme dag in augustus (zucht). Ik heb al verschillende natuurlijke deo’s een kans gegeven, maar deze is de eerste die zijn belofte nakomt!
  • Hij ruikt fris: met een mix van ceder, bergamot en munt (al ruik ik vooral munt).
  • Deze deo bevat sheaboter zodat de huid onder je oksels ook verzorgd wordt.
  • Hij is natuurlijk: geen aluminiumzouten hier dus. Als hij opgebruikt is, kan je het glazen potje recycleren.


Minpunten:

  • Ik vind het wel wennen, het gevoel van zo’n crème onder je oksels smeren. Na een paar dagen ben je dat wel gewoon. Bij het aanbrengen voelt de crème wat korrelig aan (dit komt door de vochtabsorberende baking soda die hij bevat), dat verdwijnt bij het uitwrijven.
  • Ik gebruik normaal altijd een antiperspirant. En hoewel deze deobalsem ook werkt om je oksels droog te houden, houdt hij ze niet kurkdroog zoals een antiperspirant.


Blijver?

Ja! Op drukke ochtenden grijp ik toch nog altijd sneller naar mijn roller, al duurt het aanbrengen van deze crème niet zoveel langer. De gewoonte van een deo te smeren zit er gewoon nog niet zo in, maar ik ga hem zeker helemaal opgebruiken.

Productinfo:

Deze deodorant is 100 % natuurlijk en bevat sheaboter (verzorgend), baking soda (vochtabsorberend), zinkricinoleaat, magnesiumhydroxide (geurabsorberend) en essentiële oliën van ceder, bergamot en pepermunt. Je brengt een nootje ter grootte van een erwt aan onder elke schone oksel.

Deodorantbalsem Sensitive – € 11 – nl.makesenz.be

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '