Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Vrou - L'eef

Wij weten waar we onze kerstcadeautjes gaan scoren!

Mode met een hart: met deze items draag jij je steentje bij aan een betere wereld

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Onze favoriete bezigheid sinds we weer met z’n allen braaf in ons kot zitten? Online shoppen uiteraard. Niets leukers dan stukken te shoppen die een glimlach op je gezicht weten te toveren tijdens deze donkere maanden. Al wordt je shoppingsessie nog leuker als je tegelijkertijd nog je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Hoe dan? Wel, als je één van deze hebbedingen in je virtuele winkelmandje gooit, gaat een deel van je centjes naar een goed doel. Dat heet dan shoppen met een gerust hart.

1. Charms for change


Van Harry Potter tot Sneeuwwitje: Pandora komt regelmatig met nieuwe charms op de proppen waardoor wij onze collectie spontaan willen uitbreiden. De allernieuwste charm die in de webshop prijkt, ziet er echter niet alleen mooi uit, maar heeft nog een prachtig gedachtegoed ook. Naar aanleiding van World Children’s Day heeft Pandora namelijk een bedel in de vorm van een wereldbol ontworpen die je ook daadwerkelijk kan openen om zo een klein zilveren hartje te ontdekken. Voor elke charm die de deur uitgaat, wordt er € 15 gedoneerd aan Unicef opdat ook de meest kwetsbare kinderen zich ten volle kunnen ontplooien.

Bedeltje – € 59 – Pandora

2. L’eef voor leven


Wie steevast naar de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen trekt om eens goed te shoppen, is ongetwijfeld al op de hoogte. L’eef, de kledingboetiek van Evelyne Van Landegem, is er ondertussen al drie jaar een vaste waarde en dat vraagt om een leuke verjaardagsactie. Samen met haar team ontwierp Evelyne kleurrijke sjaals en debardeurs die je niet alleen warm houden deze herfst en winter, maar die je ook nog eens met een goed gevoel kan shoppen. De helft van de opbrengst gaat namelijk naar het CRIG, ofte het Cancer Research Institute Ghent. Rest je alleen nog te kiezen tussen al die trendkleuren...

Sjaal – € 79 – L’eef

Debardeur – € 89 – L’eef

3. Care to sparkle


Nog nooit hebben we zoveel in onze handen geklapt als het voorbije jaar. Enerzijds om een gevoel van samenhorigheid te creëren anderzijds om onze dankbaarheid te uiten voor de zorg, de postbodes, de supermarktmedewerkers... Het rijtje is haast eindeloos. Heb jij ook iemand die je op handen draagt en eens in de watten wil leggen? Dat kan met een tijdloos kettinkje van Diamanti Per Tutti. Het Belgische sieradenlabel ontwierp namelijk een symbolische amulet waarop de slogan ‘You are magic’ én helpende handen prijken. Zo geef je een beetje liefde terug aan al wie je dierbaar is en steun je tegelijkertijd het goede doel. De helft van de opbrengst wordt dan ook aan het Rode Kruis geschonken voor hun uitstekende werk en strijd tegen het coronavirus.

Ketting – € 90 – Diamanti per Tutti

4. Vrou voor vrouvolk


Deze übercoole slogan tees zijn het idee van Joni Schots, de bezielster van damesboetiek Vrou. Zij verkoopt tijdens de gezelligste maanden van het jaar T-shirts met het opschrift ‘vrou’, ‘vrouvolk’ en ‘the future is female’ die je outfit een leuke twist geven. De volledige (!) opbrengst van de verkoop gaat naar Ohana, een opvanghuis voor vrouwen in Boechout. Zij bieden een veilige, warme en stimulerende omgeving waar vrouwen steun en kracht vinden om hun leven opnieuw uit te bouwen. Ik kocht vorig jaar de witte versie al, maar laat dit jaar mijn oog vallen op de nieuwe, geborduurde versie. Leuk detail voor de kersverse mama’s: er is ook een matchy rompertje voor de kleine vrou’tjes.

T-shirt – € 25 – Vrou

Rompertje – € 15 – Vrou

5. #mucosocks


Sokken voor kerst lijken op het eerste gezicht misschien een supersaai cadeau, maar stiekem zijn we er altijd blij mee. Of moeten we zeggen je hond die er continu mee op de vlucht slaat? Deze kerst worden ze een extra gegeerd geschenk met de exemplaren die Belgische Mucovereniging lanceerde. De sokken met een vrolijk junglepatroon zien er niet alleen erg leuk uit, maar je steunt er ook 1.320 mensen mee. Dat is namelijk het aantal mensen in ons land die dagelijks tegen de symptomen van deze levensbedreigende erfelijke ziekte vecht. De eerste lading sokken was in een mum van tijd uitverkocht, maar dankzij een extra bestelling kan jij voor € 10 alsnog een paar vooruitbestellen.

Sokken (in verschillende maten voor volwassen en kids) – € 10 – Muco Vereniging

6. Toos Franken


Altijd al een uniek designerstuk op de kop willen tikken? Wel, dit weekend is het daar het uitgelezen moment voor. Van 28 tot 30 november vindt namelijk de online archive sale plaats van de gerenommeerde Belgische modeontwerpster Toos Franken. Daarbij worden samples en stuks uit voorgaande collecties verkocht. Leuk voor shoppers die minimalistische stukken en slow fashion hoog in het vaandel dragen, maar wat het misschien nog leuker maakt, is dat 20% van de opbrengst rechtstreeks naar vzw Te Gek!? gaat. De organisatie tracht al jaren psychische problemen bespreekbaar te maken door middel van campagnes, maar ook literatuur, muziek en voorstellingen.

Shoppen kan vanaf zaterdag via Toos Franken.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '