Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Clicque / Plan Mien / Petra Van Borm

Gepersonaliseerde muurstickers, een armbandje in teken van empowerment of een unieke zwangerschapsfotoshoot?

BABY LOVE: 7 hebbedingen voor mama’s en kids om creatief mee aan de slag te gaan

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Ben je pas mama geworden, moet je binnenkort bevallen of weet je niet goed wat je moet kopen voor die babyshower of de kersverse baby van je beste vriendin? Wij verzamelen met plezier elke maand de nieuwigheden en hebbedingen in babyland voor jullie.

Deze maand lichten we de leukste concepten en hebbedingen uit voor mama’s én baby die helemaal draaien rond creativiteit, knutselen, personalisatie en dingen doen!

Zwangerschapsfotoshoot onder water

Zwangerschapsfotoshoot onder water

Zwangerschapsfotoshoot onder water

€ 395  –  Petra Van Borm

Je zwangerschap uniek op beeld vastleggen, dat doet fotograaf Petra Van Borm op een wel heel creatieve manier. Ze nodigt je uit om deel te nemen aan een onvergetelijke zwangerschapsfotoshoot, eentje onder water dan nog wel! Door dezelfde gewichtloosheid en het geluid onder water zou je je meer verbonden voelen met je baby. En om de shoot nog leuker te maken, kan je zelfs met je partner in het water. Ongetwijfeld mooie én professionele plaatjes om in te kaderen! Heb je trouwens geen zwembad? Geen probleem, want de shoot gaat door in een afgehuurd zwembad.

shop hier

‘Kids in en met de natuur’

'Kids in en met de natuur'

‘Kids in en met de natuur’

€ 17,99  –  Lannoo

De krokusvakantie staat binnenkort voor de deur! Nog inspiratie nodig om die week van 28 februari tot en met 6 maart in te vullen met je kleintje? Dan kan je misschien samen de natuur verkennen met het boek ‘Kids in en met de natuur’ van auteur en buitenmens Elke Vanhouche. Zij verzamelde 55 activiteiten die je met je kleintje buiten én binnen kan doen om hun creativiteit te prikkelen, de natuur te ontdekken en spelend te experimenteren. Denk aan het maken van modderkoekjes, een memoryspel met stukjes natuur en het maken van mozaïek met gedroogde bonen en zaden. Leuk!

shop hier

Kleurrijke poppetjes in teken van diversiteit

Kleurrijke poppetjes in teken van diversiteit

Kleurrijke poppetjes in teken van diversiteit

€ 36 voor een duo  –  Clicques

Het Oostenrijkse merk Clicques maakt handgemaakte houten popjes beschilderd met kidsproof verf, die helemaal in het teken staan van diversiteit. Op die manier wil het merk interessant speelgoed ontwikkelen dat zowel eenvoudig als duurzaam is, en de belevingswereld van kindjes prikkelt. De popjes bestaan elks uit drie magnetische deeltjes, waardoor je ze met elkaar kan mixen en matchen naar keuze. Je vindt zowel een set mannen- als vrouwenpoppetjes, in verschillende huidskleuren, met bijpassende figuurtjes van natuurelementen en diertjes. Liever zelf aan de slag met verven en personaliseren? Dan zijn er ook neutrale poppetjes beschikbaar die je kan schilderen.

shop hier

Gepersonaliseerde geboorteconcepten met Plan Mien

Gepersonaliseerde geboorteconcepten met Plan Mien

Gepersonaliseerde geboorteconcepten met Plan Mien

€ 170 voor collectie kaarten, € 265 voor ontwerp op maat  –  Plan Mien

Maxien Meeuws sprong een jaar geleden met haar zaak Plan Mien in de wijde wereld van zelfstandig grafisch vormgeven, en heeft intussen al ontwerpen voor baby London van Anouk Matton en Dimitri Vegas op haar naam staan. Indrukwekkend, dus! Maxien maakt gepersonaliseerde geboorteconcepten en -kaartjes, die perfect aansluiten op je eigen smaak en idee. Ze werkt graag met een kennismakingsgesprek op voorhand, om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Voor verfijnd design en een professioneel, stijlvol en zorgeloos resultaat.

shop hier

Grote, kleine momenten in ‘Mijn grote mijlpalenboek’

Grote, kleine momenten in 'Mijn grote mijlpalenboek'

Grote, kleine momenten in ‘Mijn grote mijlpalenboek’

€ 20,99  –  Lannoo

Jouw baby’s eerste keren zijn speciaal en al zeker iets om voor altijd te koesteren. Dankzij ‘Mijn grote mijlpalenboek’ van slaapcoach Nathalie Schittekatte en blog Mama Baas kan je al die grote momenten (en kleine stapjes) vastleggen met ruimte voor zo’n 45 (slaap-)mijlpalen! Het boek is aangevuld met mooie illustraties, handige slaaptips of weetjes van expert Nathalie, waarin je ook eigen herinneringen kan neerpennen. Leuke bonus? De ringetjes van het boek zijn klikbaar, zo pas je gemakkelijk de volgorde aan het ritme van je kleine spruit aan.
shop hier

Kleurrijke en positieve armbandjes

Kleurrijke en positieve armbandjes

Kleurrijke en positieve armbandjes

€ 28  –  Label K

Soms hebben mama’s een reminder en lieve woordjes nodig dat ze het meer dan goed doen. Label K, een merk dat Luikse mama Catherine Blondiau uit de grond stampte, wil vrouwen en mama’s een positieve boodschap meegeven zodat ze zich kunnen losbreken van beperkende ideeën en stereotiepen over het moederschap. Daarom maakte ze de collectie ‘Good Vibes Jewelry’, een serie stijlvolle, kleurrijke juwelen en accessoires die een positieve impact hebben op mama zijn. Op die manier wil ze hen een hart onder de riem steken en vrouwen over de hele wereld steunen.

shop hier

Gepersonaliseerde stickers in thema voor de kinderkamer

Gepersonaliseerde stickers in thema voor de kinderkamer

Gepersonaliseerde stickers in thema voor de kinderkamer

€ 13,95 voor een set deurstickers  –  My Nametags

Ah, die babykamer inrichten is toch ontzettend leuk? Zo’n volledige restyling kan best duur uitkomen wanneer je ook om de zoveel tijd je kamer zal aanpassen aan de leefwereld van je kindje. Met de muurstickers van My Nametag kan je eenvoudig, creatief én budgetvriendelijk je kinderkamer gepersonaliseerd inrichten en decoreren. Kies uit opvallende stickers zoals eenhoorns, prinsessen of boerderijdieren, of uit neutrale stickers zoals wolkjes, hartjes of sterren. Op die manier kan je de kleur van je muren behouden en de stickers gemakkelijk opplakken (en weer verwijderen) voor een leuk thema. Maar ook deurstickers zijn een leuke touch voor de kinderkamer. Denk aan thema’s zoals sport, bosdieren, de ruimte...

shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '