Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zonder verkoudheid de feesten door

Ook bacteriën vieren feest op kerst en Nieuwjaar. Met al die kusjes en handjes krijgen dirty germs vrij spel. Wil jij zonder verkoudheid aan het nieuwe jaar beginnen? Dan zijn dit de situaties die je tijdens de feesten best vermijdt.

Zieke familieleden met een knuffelverslaving
O jee, daar komt tante Gertruide al aangewaggeld met een knalrode neus en getuite lippen. Aaargghh!!! Stap snel achteruit, werp je handen voor je gezicht en fake dat je last hebt van een beginnende kou. Zo skip je ineens alle andere kussen.

 

Food bowls
Grote kommen met kleine knabbeltjes zijn een broeihaard van bacteriën. Hou je pollen er dus uit! Ben je zelf de gastvrouw? Geef dan al je gasten een eigen kommetje en plaats lepels of grijptangen in de grote bokalen met nootjes, snoepjes en chips.

Wandelend buffet... van gisteren?

Ben je niet zeker of de aperitiefhapjes op een receptie vers zijn? Neem er eentje en test de temperatuur. Is het hapje al afgekoeld? Dan ligt het al een tijd op een eigenaar te wachten. Host je zelf? Hou warme hapjes dan warm op 60°C. Koude hapjes bewaar je op 4°C.

Alcohol in overdaad

Just kidding! Een glaasje te veel heeft geen directe invloed op je immuunsysteem. Addertje onder het gras? Je wordt wel minder voorzichtig wanneer het op knuffelen en kussen aankomt...

 

 

Lees hier de verkoudheidtips van de celebs!

Zo camoufleer jij een verkoudheid.

Geen fan van de dokter? Check dan deze zelfgemaakte remedies voor verkoudheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '