Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zijn baard? Een broeihaard voor beestjes!

Val jij ook voor mannen met zo'n sexy hipsterbaard? Begrijpelijk, maar lees toch even dit voor je je gezicht nog eens tegen zijn weelderige gezichtbeharing aan schurkt: volgens een studie zijn slecht verzorgde baarden even vuil als... een wc-pot.

Jazeker, zo'n baard ziet er erg viriel uit, maar volgens een studie uitgevoerd door The Birmingham Trichology Centre zouden slecht onderhouden vachtjes evenveel bacterieën bevatten als een wc-pot. Beetje degoutant? Het wordt nog erger: niet alleen de mannen in kwestie zelf, maar ook hun naasten vertoonden huidinfecties.

 

Vuilvangers

Carol Walker, haarspecialist: 'Als je handen vuil zijn, breng je dat vuil over op je gezicht en je mond... En aangezien het gezichtshaar grover haar is, blijft vuil er gemakkelijker in vasthangen.' Het resultaat: een baard vol kiemen. Jawel. Smakelijk!

Een wekelijkse shampoobeurt

Nee, erg lekker klinkt het allemaal niet, maar je hoeft niet bang te zijn als je geliefde plots besluit een hipster te worden. Leg hem gewoon uit hoe hij z'n baard moet verzorgen: hem minstens één keer per week wassen als het een korte baard is, en drie keer per week als hij de trotse bezitter is van een langer exemplaar – en dat, uiteraard, met de juiste producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '