Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Eten voor het goede doel!

Vecht tegen de honger met elke calorie die je binnenkrijgt

Om mee te helpen aan de strijd tegen de honger in de wereld, moet je gewoon… eten! Dat is de aantrekkelijke boodschap van de app 'Give your calories', die werd gelanceerd door de internationale humanitaire organisatie Action Against Hunger.

 

Zo makkelijk? Zo makkelijk!

Het is supermakkelijk: neem van je bord (of je zak chips, je broodje smos, je wortel…) een foto. De app rekent uit hoeveel calorieën je ongeveer naar binnen gaat werken en stelt je een evenredig bedrag voor om te schenken aan iemand die het nodig heeft. Als je bijvoorbeeld een hamburger eet van 250 kcal – en dat doen we allemaal wel eens – moet je bijvoorbeeld ongeveer 2 dollar doneren. Zo paar je het nuttige(n) aan het aangename.

Goed geprobeerd

Nee, deze app geeft je geen excuus om meer te eten, dat is echt niet de bedoeling. Om een kind dat lijdt aan ondervoeding eten te geven voor een dag, is 1 dollar (0,78 euro) al genoeg.

Leve de Belgen!

Deze gloednieuwe app heeft in 3 weken al 10.000 Belgen overtuigd om mee te doen. Op dit moment hebben onze smullende landgenoten al zomaar eventjes 200.000 calorieën geschonken.

Klik hier om de clip te bekijken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '