https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Uit onderzoeken blijkt dat maar een klein deel van de vrouwen tevreden is over haar vagina', vertelt onze seksuologe.

Doe eens wat minder kut: zo leer je van je vagina houden

Vagina, foef, kut, spleet, poes of flamoes: het maakt niet uit hoe je je vagina noemt, als je er maar van leert te houden. Flairseksuoloog Ina: ‘Uit onderzoeken blijkt dat maar een klein deel van de vrouwen tevreden is over haar vagina. Gelukkig zijn er een aantal manieren om wat te veranderen aan dat gevoel.’


1. Zoek realistisch vergelijkingsmateriaal


Als je onzeker bent over je vagina, kan het helpen om op zoek te gaan naar realistisch vergelijkingsmateriaal. Bij het bekijken van afbeeldingen van echte, natuurlijke vagina’s zal je snel merken dat elke vagina anders is en dat er niet zoiets bestaat als een “perfecte” of “voorbeeldige” vagina. Bovendien kan het je ook helpen om een beter beeld te krijgen over de anatomie van de vagina en kan het je zelfvertrouwen opkrikken. Surf dus eens naar The Labia Library of het Instagramprofiel @the.vylva.gallery. Een realistisch beeld en meer kennis over het vrouwelijke geslachtsdeel zal bovendien je seksuele genot bevorderen. Schaamtegevoelens hebben immers een nefaste impact op je plezier in bed.

2. Bekijk je vagina


Bekijk je eigen vagina eens goed met een handspiegeltje en ontdek dat het ook gewoon een lichaamsdeel is. Zo vergroot je de connectie met je vulva en begrijp je dat er waarschijnlijk niets is om je zorgen over te maken.

3. Geef je vagina een liefkozende naam


Een lieve, tedere naam verzinnen voor je vagina zorgt ervoor dat je vulva een meer positieve connotatie krijgt. Bovendien maakt dat het voor sommige vrouwen ook makkelijker om erover te praten. Denk: bloem, poesje, joni of zelfs Rit. Kies een naam waar jij je goed bij voelt.

4. Leer je vagina kennen


Ik merk weleens dat heel wat vrouwen hun vagina helemaal niet zo goed kennen en dat ze ook onvoldoende weten over de algemene anatomie van het vrouwelijke geslachtsdeel. Kennis is nochtans ook in dit geval macht. Hoe meer je weet over je vagina, hoe beter je gevoel erover zal zijn.

5. Geniet van je eigen vagina


Je vagina is een deel van jouw lichaam. Het is helemaal oké dat je daarvan geniet. Hoewel niets moet en alles mag, kan masturbatie de band met je vagina versterken. Je vagina kan je immers heel wat genot bieden.

6. Laat je niet beïnvloeden door trends


Van afgeschoren schaamhaar tot intieme piercings: vaginaversieringen zijn vaak trendgebonden en worden je een beetje opgedrongen door de maatschappij. Laat je daar niet door beïnvloeden en doe gewoon waar jij zin in hebt. Voelt het beter om je schaamhaar te laten staan? Doe dat dan gewoon. Voel jij je beter als je scheert? Dat is ook goed! Zolang je maar doet wat jouw gevoel je aangeeft.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content