Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Vleugels

‘Na veel ploeteren weet ik een golf te pakken en rol ik helemaal richting het strand. Zálig.’

UITGETEST: journaliste Arkasha ging samen met de North Sea Surf Sisters surfen in Oostende

De redactie

Van je sensuele zelf heruitvinden in een dansles over klimmen zonder touw of golfsurfen tot gewoonweg leren ademen, met of zonder klankschaal. Wij testten negen bewegingsvormen uit die helemaal hip zijn – of toch op z’n minst apart. Journaliste Arkasha ging samen met de North Sea Surf Sisters surfen in Oostende.

Arkasha: ‘Ik stond al vaker op een surfplank om in het buitenland te surfen, maar nog nooit in België. Toch stonden de North Sea Surf Sisters, onder leiding van Joke Devreese, al langer op mijn radar. Joke wil meer vrouwen in de branding krijgen en geeft surflessen aan de Belgische kust. In de zomer is er tweewekelijks een meet-up, maar ook in de winter gaan de bijeenkomsten door. Vandaag beginnen we met een yogales op het strand. Heerlijk hoe Joke ons gebiedt diep in en uit te ademen en te luisteren naar het ruisen van de golven en het waaien van de wind.

De oefeningen die volgen, zijn de ideale start om je spieren op te warmen. Ik mag een surfplank en wetsuit van HAVEN Surf Knokke lenen. Joke legt ons met veel enthousiasme uit hoe we ­moeten rechtstaan op onze plank. Daarna trekken we het water in om te surfen. De ­golven ­hebben niet ongelooflijk veel kracht, maar toch staan ook de absolute ­beginnelingen een paar keer ­stabiel recht. Niet gedacht dat dit in België überhaupt kon. Na veel ploeteren weet ik een golf te pakken en rol ik helemaal richting het strand. Zálig. Na de surfles is het tijd voor een hete douche. De Surf Sisters picknicken nog samen op het strand. I’ll be back!’

© Laura Vleugels

Prijs: € 10 voor een yogales, € 15 voor het huren van een wetsuit, € 20 voor het huren van een surfplank, € 35 voor een les zonder materiaal, € 40 voor een les met materiaal. Beschik je zelf over ­materiaal en heb je geen les nodig? Ook dan ben je welkom om mee te doen.

Ideaal voor... ‘vrouwen die willen leren surfen of hun surfskills willen onderhouden in een relaxte, verbindende en enthousiaste setting.’

Leukste moment: ‘Wanneer je na heel wat ploeteren voor het eerst rechtstaat. Het is het allemaal waard!’

Niet vergeten: ‘Hoe groter en ­breder je bord, hoe stabieler je staat.’

Productie: Arkasha Keysers

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '