Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Elly Fairytale, Pexels.

'Mensen komen vaak naar mij wanneer ze veel stress of pijn hebben, maar dan is het eigenlijk al wat te laat.'

UITGETEST: redactrice Charlotte genoot van een dieptemassage bij Masumi

Hoe lang is het geleden dat je je spieren nog eens goed liet loswerken? Na de opstapeling van stress de afgelopen maanden, durven we wedden dat het hoognodig is. Deze week vind je bij Flair de ‘Heerlijke Massage’-pocket, waarmee je voor € 25 een massage van 30 minuten krijgt. Redactrice Charlotte ging een behandeling uittesten.


Je volledige lichaam laten masseren is misschien niet het eerste waar je aan denkt in tijden van corona, maar ik kan je verzekeren dat het een goed idee is. Zonder dat ik het goed en wel besefte, raakte mijn spieren steeds meer gespannen. Grotendeels door de stress en onzekerheid van de afgelopen maanden. Ik werk iedere dag thuis en zit (ondanks het feit dat ik een prima bureau heb) heel graag aan de eettafel, niet bepaald ergonomisch. Het gevolg? Veel rug- en nekpijn. Toen me werd gevraagd om een massage uit testen, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.

Het massagesalon


Ik boekte een massage bij Masumi in Antwerpen. Kim, de eigenaar van het massagesalon, heeft 11 jaar ervaring als masseur en geeft al 8 jaar training. Hij reist meerdere keren per jaar naar Azië en Thailand om daar zijn technieken bij te schaven. Kim Delgadillo: ‘Ik ben van opleiding consultant voor bedrijven. Een job die ontzettend veel werkdruk met zich meebracht, maar er ook voor zorgde dat ik overal ter wereld kwam. Om beter om te kunnen gaan met die stress liet ik me regelmatig masseren en zo leerde ik de verschillende massagetechnieken kennen over heel de wereld. Ik ontdekte dat ik mij er zowel lichamelijk als mentaal beter door voelde, dus besloot ik zelf een zaak te starten in België.’

De behandeling


Door zijn jarenlange ervaring ontwikkelde Kim zijn eigen massagestijl. Ik kreeg een volledige lichaamsmassage met invloeden van onder andere deep tissue, anti-stress, Thai medical style en traditionele Thaise massage. Zo’n behandeling heeft tal van voordelen. Het maakt de spieren los en zorgt dat afvalstoffen worden afgevoerd, het verhoogt je weerstand, stimuleert de doorbloeding, geeft energie en verbetert de balans tussen je lichaam en geest.

Zoals de meeste mensen had ik vooral last van een pijnlijke nek en schouders. Kim besteedde dan ook extra veel tijd aan mijn rug, schouders en nek. Ik voelde dat hij mijn probleemzones goed wist te vinden en voelde welke spieren hij precies moest behandelen. Hij werkte langdurig in op bepaalde plaatsen, waardoor ik voelde dat alles steeds losser werd. Met momenten was het pittig, maar je mag het steeds aangeven als je de massage wat zachter (of harder) wil. Na de massage voelde ik me meer ontspannen dan ooit en mijn spieren voelden weer soepel en beweeglijk. Een dieptemassage kan je de dagen nadien een beetje voelen en dat was bij mij zeker het geval. Een teken dat het nodig was, denk ik dan.

Nog een laatste tip? Wacht niet tot het te laat is. ‘Mensen komen vaak naar mij wanneer ze veel stress of pijn hebben, maar dan is het eigenlijk al wat te laat. Ik raad eerder aan om proactief te komen en je regelmatig te laten masseren als onderdeel van een gezonde levensstijl’, aldus Kim.

Meer info: Masumi.be.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '