Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Emmanuel Laurent

In feite is het een sport die iedereen zou kunnen aanspreken!

UITGETEST: Deepwork, een fitnesssport voor iedereen die niet kan kiezen

Je goede voornemens opgeborgen na twee weken? Nee, niet dit jaar. Stéphanie, onze body-experte, testte vier sporttrends uit die je meteen zin doen krijgen om te bewegen! Deze week: Deepwork.

Wat is DeepWORK?

DeepWORK is een bijzondere fitnesssport. Het is geïnspireerd op dans, yoga en een beetje op instinctieve dierenbewegingen. Het is tegelijk gracieus en explosief. Het is gebaseerd op het idee van yin en yang. Die ‘herverbinden’ als het ware lichaam en geest.

 

Hoe werkt het?

We beginnen met het volume op het maximum te zetten, want deepWORK zonder ritmische muziek, dat gaat niet. De leraar doet vrij gemakkelijke en repetitieve bewegingen voor. We bewegen een uur non-stop met heel ons lichaam. Het eerste doel? Ons amuseren en mentaal volledig tot rust komen. De ‘swingende’ bewegingen worden afgewisseld met krachtoefeningen om spieren te ontwikkelen. Je ademhaling moet gelijklopen met de oefening, de kerngedachte is dat je naar jezelf moet luisteren, net zoals bij yoga!

 

Je beweegt op zo veel manieren dat je al je spieren gebruikt. Deze sport is de perfecte vetverbrander.

 

Welke spieren train ik?

Je hele lichaam. Omdat je beweegt op alle mogelijke manieren, passeren alle spieren de revue. Deze sport is ook de perfecte vetverbrander. Je hart gaat als een gek tekeer na nog maar 3 minuten opwarming. Handdoek en flesje water zijn dus geen overbodige luxe.

 

Voor wie is het?

Voor iedereen die niet kan kiezen (‘dans of yoga?’, ‘lopen of fitness?’). Hier test je verschillende dingen, verleg je de grenzen van je lichaam, leef je je uit, verbrand je calorieën, amuseer je je, leer je te ontspannen, te luisteren… Een all-insport, dus. In feite is het een sport die iedereen zou kunnen aanspreken!

 

Uitgetest

‘Mensen met niet al te goeie psychomotorische vaardigheden (zoals ik) zouden zich kunnen laten ontmoedigen vanaf de eerste minuut, maar mijn vriendinnen hebben me gegarandeerd dat je heel snel bijleert. “Omdat dezelfde bewegingen steeds opnieuw terugkomen, ga je snel vooruit.” Oef ! Ik ben verleid door de combinatie van elegantie en punch. Aan het einde van de les lijkt het alsof ik een marathon gelopen heb, maar ik voel me wel extreem ontspannen. En mijn meervoudige spierpijn (ik heb weer nieuwe spieren ontdekt) geeft me de indruk dat ik echt goed gewerkt heb.’

 

Waar kan ik het uitproberen?

Momenteel is Aspria Arts-Loi in Brussel de pionier in België. Maar dit jaar zullen verschillende fitnesscentra hun voorbeeld volgen.

 

Meer info op ullimangold@gmail.com

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '