Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

UITGETEST: Aquapole, paaldansen onder water

Je goede voornemens opgeborgen na twee weken? Nee, niet dit jaar. Stéphanie, onze body-experte, testte vier sporttrends uit die je meteen zin doen krijgen om te bewegen! Deze week: aquapole.

Wat is het?

Na aquabike (met de fiets in het water) en aquajump (met de trampoline in het water) is er nu aquapole. Zoals de naam al zegt: paaldansen in het water. Het is een soort aquagym maar dan veel leuker. En sierlijker ook.

 

Hoe werkt het? 

Een staaf van ongeveer twee meter hoog wordt bevestigd aan een (erg zware) voet onder water. Je slingert je errond, draait je eromheen en hijst je erop, draait rondjes in het water… Kortom: je beweegt in alle richtingen. Soms zit je zelfs met je handen én voeten in de lucht.

 

Welke spieren train ik?

Voornamelijk je bovenlichaam, en dan vooral je rug: je rugspieren, de ruggenwervels en de spieren aan de zijkant van je romp, maar ook je armen en buik- spieren. Het idee is om je buikspieren gedurende de hele sessie goed op te spannen en zo een sixpack te krijgen. Aangezien het ook supercardio is, zal je hart wel snel slaan. Je verbrandt zo’n 500 calorieën per uur!

 

Voor wie is het?

Voor iedereen die van water houdt maar geen zin heeft om baantjes te trekken in een overvol zwembad. En voor wie zich verveelt tijdens de aquagym. Voor wie elke dag sport, zal de inspanning misschien niet echt voelbaar zijn. Dat gezegd zijnde, is het heel leuk dat je de bewegingen nauwelijks voelt, en je spieren supersnel verstevigen. Voor zwangere vrouwen en mensen met rugklachten is aquapole dan weer niet ideaal.

 

Moe maar meer ontspannen dan ooit stap ik uit het zwembad. Ik heb me geamuseerd en veel gelachen.

 

Uitgetest

'Moe maar meer ontspannen dan ooit stap ik uit het zwembad. Ik heb me geamuseerd en veel gelachen. Ik heb spieren gevoeld (vooral in mijn rug) waarvan ik het bestaan tot nu toe volledig genegeerd had. En ik heb maar één keer een gulp water binnengekregen. Ik zou zonder twijfel opnieuw beginnen, maar dan wel mét zwembril en neusklem!’

 

Waar kan ik het uitproberen?

Momenteel kan het enkel in Aspria Arts-Loi in Brussel, maar binnenkort kan je het ook uitproberen in het Espadonzwembad in Etterbeek.

 

 

>> Ontdek volgende week welke sporttrend van 2016 Stéphanie nog meer uittestte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '